header20190423

Företag i Nätverket: Playformance

IMG_3616b.jpg

Playformance – mer än en kiropraktor

”Din Kiropraktor i Tomelilla” lyder undertiteln till företagets logotyp men det är en sanning med ganska kraftig modifikation. Nyblivna nätverksmedlemmen Playformance är nämligen mycket mer än ”bara” en kiropraktor …

Tillhör du dem som sätter likhetstecken mellan träning och mödosamt slit på gymmet? Och som har svårt att behålla motivationen när du väl bestämt dig för att få kroppen i form? Då kan vi varmt rekommendera ett besök hos Playformance i Tomelilla.
– Vi är experter på muskler och leder och vill hjälpa människor att få en rörligare vardag, säger Birthe Mårstöl Rosenblad som tillsammans med sambon Johan Rosenblad driver företaget.

Hitta träningsglädjen
Sedan tre år tillbaka hyr de in sig i Bodygallerian på Skolgatan 6 i Tomelilla. Här kan du inte bara få hjälp med olika typer av muskulära problem, smärta i leder och stelhet i ryggen – för att nämna några exempel på de behandlingar som Birthe och Johan utför – utan också med att hitta glädjen och motivationen i din dagliga träning.
– Ett träningspass behöver inte betyda att du måste gå till gymmet och plåga dig i två timmar. Det ska inte kännas krångligt att träna utan lustfyllt och inspirerande. En promenad kan räcka ibland, säger Birthe som i likhet med Johan har en femårig Masterexamen i klinisk biomekanik (kiropraktor) i sitt CV.

collage.jpg

Deltar i kurser
För att hålla sig uppdaterad på den senaste forskningen deltar Birthe och Johan kontinuerligt i kurser och vidareutbildningar med fokus på smärthantering, muskuloskeletal hälsa och rehabilitering. De brinner för att involvera patienten i behandlingsförloppet och erbjuder utöver manuell behandling även rådgivning, individanpassad övningsterapi och träning. Genom att få in glädjen i träningen optimeras prestationen och då blir resultatet av träningen eller behandlingen bästa möjliga. Så namnet Playformance speglar verkligen Birthes och Johans ambitioner perfekt.

Romerska ringar
– Hemma har vi romerska ringar som vi hänger i. Och lianer i taket! Vi försöker leka oss till resultat i träningen. Det ska vara kul att träna. Ta en sådan grej som Skeppsbrott på skolgymnastiken till exempel. Det tycker de flesta är jätteroligt och ingen tänker på att man tränar både balans och styrka under tiden, trots att kroppen får jobba hårt, säger Johan som menar att nedskärning av idrott på skoltid är ett starkt hot mot folkhälsan.
– Problemet med för lite rörelse börjar krypa ner i åldrarna. Allt fler barn och ungdomar söker hjälp då de på grund av inaktivitet har haft ont under en längre tid.

IMG_3615.JPG

Djuren inspirerar
Johan och Birthe tipsar om olika övningar som faktiskt ofta går att utföra även under arbetstid. För mycket stillasittande är inte bra, men vilka är alternativen?
– Ett höj- och sänkbart skrivbord är ju bra för då kan du variera mellan att sitta och stå när du jobbar. Men testa också att hänga, gunga och krypa och få inspiration av djuren, säger Johan.
De största vinsterna med ökad rörlighet är – sett ur ett företagsperspektiv – minskad sjukfrånvaro, friskare medarbetare och en trivsammare arbetsmiljö. Så visst finns det många goda skäl att satsa på friskvård för dig själv och dina medarbetare. Det första steget kan vara att boka in ett besök hos Playformance.

Optimal funktion
– Ambitionen är att hela tiden söka nästa nivå. Är grundorsaken till behandlingen att bli smärtfri så är nästa steg, efter att problemet avhjälpts, att hitta en optimal funktion, säger Birthe medan Johan hivar iväg en pilatesboll i hennes riktning.
Hon fångar den vant och slungar sedan tillbala den till sin partner. Så där kan de hålla på ganska länge när det är lite glesare mellan kundbesöken. Vilket i och för sig är ett ytterst sällsynt tillstånd.
– Vi har kunder från hela Skåne och ibland händer det även att någon kommer ända från Stockholm för att bli behandlade av just oss. Ändå har vi inte marknadsfört oss själva särskilt hårt, vi har helt enkelt inte haft tid, säger Johan

Proffsigt nätverk
Då och då åker de på mässor för att tillgodogöra sig ny kunskap och uppdatera sig på de senaste trenderna i branschen. Och det nytecknade medlemskapet i Nätverket Österlen är ett sätt att nå ut till nya kundgrupper och etablera sig ytterligare i regionen.
– Vi hade jättetrevligt på första frukostmötet och det verkar vara ett väldigt starkt nätverk med proffsig organisation. Det är nyttigt att träffa andra företag för att få tips och råd, inte minst kring entreprenörskap i allmänhet, säger Birthe som själv har idrott på hög nivå när hon hemma i Norge tävlade i alpin skidåkning.

Testat det mesta
Johan å sin sida har provat på det mesta från individuell kampsport till olika lagsporter och idrottskopplingen är något de har gemensamt med Nätverket Österlen. Playformance behandlar även idrottsskador och är medlem i Svensk Förening För Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin, SFAIM, som är en idrottsmedicinsk intresseförening för läkare, sjukgymnaster, sjuksköterskor, naprapater, kiropraktorer och idrottslärare.
– Människor som idrottar presterar bättre i skolan och på jobbet. Det finns det forskning som visar, säger Birthe bestämt.
Du behöver alltså inte ha ont för att vända dig till Playformance. Viljan att genom friskare medarbetare tjäna mer pengar räcker gott och väl …

Text & foto: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

PLAYFORMANCE AB
Skolgatan 6, 273 34 Tomelilla. 
Telefon: 0417-100 10. 
Mobil: 079-348 26 79. 
E-post: info@playformance.se
Hemsida: www.playformance.se

 

playformance.jpg

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar