header2021

Företag i Nätverket: Notar

IMG_5422.jpg

Notar – en mäklare med unikt koncept

Nya fastighetsmäklaren brinner för samarbeten och nätverk

De säljer designprylar och inredning på kontoret och öppnar dörren för samarbeten med sina konkurrenter.
Nya nätverksmedlemmen Notar är ingen vanlig fastighetsmäklare.
– Vi erbjuder en mäklartjänst med unik helhetslösning, säger Mathias Blomberg Bhading, regionchef för Notar Skåne och kontorschef i Ystad.

I början av september slog den fastighetsmäklaren Notar upp portarna till sitt nya kontor i Ystad. Etableringen är ett första steg i företagets satsning på Skåne, i vilken även ett kontor i Lund är nära förstående. Notar består i skrivande stund av 30 kontor och cirka 130 mäklare. Starkast är man i Stockholmsområdet men expansionen väntas bli stark de kommande åren. Förutom etableringen i Skåne står ett kontor i Göteborg högt upp på agendan.

Såld på Nätverket
Ungefär samtidigt som kontoret i Ystad öppnade, bevistade fastighetsmäklaren Mathias Blomberg Bhading ett frukostmöte i Nätverket Österlens regi. Och blev såld direkt.
– Jag har varit med i flera andra nätverk men inget går upp mot Nätverkets koncept. Det är trevligt, lättsamt och fritt. Och så känns det väldigt hedrande att få vara med och stötta de lokala idrottstalangerna, både för företaget och mig personligen, säger Mathias som själv har en diger idrottsbakgrund.

Inspirerande lounge
Mathias har spelat bowling, golf och tennis och utövat judo och crossfit. Det sistnämnda är han i allra högsta grad fortfarande aktiv i, på elitnivå dessutom. Högsta klass håller även lokalen på Stortorget 15 i Ystad. Med utsikt över Mariakyrkan driver Mathias och hans kollegor en mäklarfirma med stora visioner och annorlunda metoder. Lokalen, som består av en kontorsdel och en inspirationslounge där kunderna tas emot med silkesvantar.
– Här kan vi bjuda på kaffe och frukt samtidigt som vi bekantar oss med varandra. Och det mesta som du ser här i loungen går att köpa.

collage.jpg

Bredare målgrupp
Jo, så är det faktiskt.
Notar samarbetar med designers och andra hantverkare som har satt sin prägel på loungens inredning, vars komponenter är försedda med prislappar.
– Genom att erbjuda något mer än bara fastighetsförsäljning får vi ett mer naturligt kundflöde och en bredare målgrupp. Vi når till exempel ut till designintresserade människor som kanske inte går i direkta köp- och säljtankar, men som vi kan knyta en långsiktig relation till, säger Mathias.

Öppnar dörren
Notars originalitet inskränker sig emellertid inte till loungekonceptet. I den starkt konkurrensutsatta och av rivalitet präglade mäklarbranschen, tar Notar ett helt nytt och revolutionerande grepp.
– Vi öppnar dörren mot andra mäklare och söker samarbeten med andra företag, i flera olika branscher.
Mathias utvecklar visionen med ett konkret exempel.
– Låt oss säga att jag har visat en trerumslägenhet för en kund som dock känner att det är ett rum för lite. Jag råkar kanske veta att en annan mäklare i stan har ett just ett sånt objekt som även i övrigt uppfyller kundens önskemål. Om jag då rekommenderar mäklaren för kunden så blir både kunden och min samarbetspartner glad. Win-win!

Gemensamma former
– För mitt uppdrag är ju trots allt om att få så bra betalt som möjligt, fortsätter Mathias. Det är ju en mäklares primära uppdrag. Och det är lättare att nå dit om vi sträcker ut händerna för samarbeten och försöker hitta gemensamma former att arbeta i.
Notars sätt att arbeta har hittills mottagits med blandade reaktioner. Bland Ystads fastighetsmäklare är det endast några få som ställt sig positiva till gränsöverskridande samarbeten, medan företag i andra branscher uttryckt en mer tydlig vilja att jobba med Notar.

Samarbete med YSB
– Vi har till exempel ett samarbete med Ystads Saltsjöbad som bland annat innebär att vi kan synas i deras evenemang och erbjuda våra kunder olika rabatter, säger Mathias även betonar vikten av att som fastighetsmäklare vinna förtroendet hos sina kunder.
Ett öppet företagsklimat, lyhördhet gentemot kunden och ett koncept som omfattar så mycket mer än vad traditionella aktörer i branschen erbjuder. Där har ni en summering Notars unika koncept. Som ju lika gärna skulle vara en beskrivning av Nätverket Österlens framgångsmodell.
Tillsammans ser vi fram emot ett långt och spännande samarbete.

Text och foto: Kostas Foussianis
press@natverketosterlen.se

NOTAR
Stortorget 15, 271 43 Ystad
Tel 0411-311130 eller 0760-00 30 90
E-post: ystad@notar.se
Hemsida: www.notar.se

IMG_5435.jpg

Nätverkskalender

Nästa frukostmöte hålls på Ystads teater våren 2022.

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar