header20190423

Företag i Nätverket: Najdovski Invest

Najdovski
 
Från pizzabagare till husbyggare
Han har sålt pizzor till Percy Nilsson, åkt runt halva jorden i jakt på kunskap och kärlek – och byggt ett uppmärksammat hus i Ystad.
Nu ska han bygga affärsrelationer i Nätverket Österlen.
Möt nyblivne medlemmen Tome Najdovski – makedoniern som bytte förkläde mot kostym och med hull och hår kastade sig in i den tuffa fastighetsbranschen.
 
Vi träffas vid lägenhetshuset på Bellevuevägen 28 i Ystad, fastigheten som han själv varit med och uppfört och som han är starkt förknippad med fortfarande, trots att han inte längre äger en stenflisa i det.
Tome Najdovski har nämligen gått vidare.

Mot nya mål.
På två olika sidor om jordklotet.
– Jag har lite projekt i Australien också vid sidan av verksamheten här i Sverige. Mina ambitioner just nu är att fortsätta på den inslagna linjen, att hitta tomer och bygga nytt, säger Tome som kom till Sverige från Makedonien när han var åtta år ung.
Idag äger han en fastighet med sex lägenheter och två kontorslokaler i Svedala, men han hoppas kunna utveckla sin verksamhet i regionen inom de närmaste åren.

Stort idrottsintresse
Det var för övrigt just i Australien som Tome på sin jorden runt-resa för snart 25 år sedan träffade sin nuvarande fru Adriana. De har nu två barn tillsammans, Monica och Martin, som båda är bekanta på orten genom sina respektive handbollskarriärer.

Tome har själv ett brinnande intresse för idrott vilket också var ett av skälen till att han fick upp ögonen för Nätverket Österlen.
– Jag var inbjuden till en Gåsamiddag och det var riktigt trevligt. När jag fick höra att Nätverket stöttar lokala idrottstalanger blev jag ännu mer nyfiken. Jag gillar verkligen Nätverkets koncept och ser fram emot medlemskapet som jag tror kommer att kunna hjälpa mig att knyta nya affärskontakter, säger Tome som grämer sig mycket över att hans senaste tripp till Australien tyvärr krockade med Nätverket Österlens sista frukostmöte 2013.

– Det hade varit otroligt intressant att få lyssna på Percy. Han kommer från en liknande bakgrund som jag och har fått kämpa för att nå den position har idag. Percy tror på sig själv och har gått sin egen väg. Hans historia fascinerar mig verkligen.

Dessutom är han en trevlig kille som jag träffade flera gånger under hans tid som sponsor för IFK Ystad. Percy åt en och annan pizza hos mig… haha.
bild2

Pizzabagare i 12 år
Pizzorna ja.
Innan Tome kastade sig in i fastighetsbranschen bakade han faktiskt pizzor på just den plats där ovan nämnda Ystad-fastighet idag tornar upp sig.  Mellan 1993 och 2005 drev han Pizzeria Capri där ugnarna gick varma ända till dess att Tomes fastighet började byggas.

Det har skrivits en del om turerna kring bygget i de lokala medierna, men här nöjer vi oss med att konstatera att detaljplanen, efter många turer hit och dit, till slut godkändes 2008.

Tome Naumovskis första stora husprojekt på svensk mark stod färdigt några år senare och nu jobbar han mot nya mål.
– Jag har en del grejer på gång. Vi kan det här med fastigheter nu så förhoppningsvis ska det gå lite lättare i fortsättningen… kosta lite mindre, både i pengar och tid, säger Tome som säkert kan berätta mer om det på Nätverkets frukostmöten framöver.
Välkommen in i gemenskapen, Najdovski Invest!


NAJDOVSKI INVEST AB
Knut Lavards väg 5, 271 53 Ystad
Telefon: 073-98 32 379.
E-post: tome729@hotmail.com

Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: resereportern@gmail.com
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar