header-sommar-2022

Företag i Nätverket: Mix Reklambar

bild
 
Kreativt häng i nya reklambaren
Österlen har fått en ny bar som har öppet dagtid och inte serverar alkohol.
Låter det snurrigt?
Det är det inte.
– Jag vill hjälpa företag att synas, säger Barbro Lagergren Russ som driver Mix reklambar i Simrishamn.

I den gamla guldsmedsaffären intill Österlens Museum på Storgatan i Simrishamn flyttade i höstas två nya aktörer in. Den ena var sushirestaurangen Daruma Sushi Take Away, den andra … en reklambar! De två till synes omaka paren delar nu lokal och lokalbefolkningen har redan fått upp ögonen för dem båda.

– Jag har fullt upp trots att jag bara har haft öppet i ett par månader. Det är jättekul, säger Barbro Lagergren Russ om det som med all sannolikhet är Sveriges första reklambar.
Men tro nu inte att det sveps öl och smuttas på brännvin dagen lång i Mix reklambar, däremot bjuder Barbro gärna sina kunder och andra som tittar förbi på en kopp lyxkaffe från Nespresso-maskinen.

– Här ska man kunna köpa reklamtjänster över disk, precis som på en bar. Alla är välkomna och inget projekt är för litet för mig. Jag älskar verkligen att jobba med reklam och tryck, säger Barbro som tar sig an allt från inbjudningskort till annonskampanjer. Logotyper, grafiska profiler, hemsidor, foto, trycksaker, skyltar, dekaler, mässmaterial… är något av det Barbro kan erbjuda.

– Genom att förstå deras behov och problem vill jag hjälpa dem att växa, säger Barbro som jobbat med reklam i över 30 år.
bild2

16 år gammal började hon som assistent på en reklambyrå i Göteborg och sedan har hon byggt på sin kompetens i flera olika städer och inom många olika områden.
– Jag har jobbat med layout, text och foto och dessutom haft mycket kundkontakt så jag är nog ganska allround. En av mina främsta styrkor – om jag får prata lite för mig själv – är att jag är flexibel i mitt tankesätt. Jag låser mig inte vid att saker och ting ska vara eller se ut på ett visst sätt utan försöker tänka i nya banor.

Trots att Barbro är Simrishamns enda uttalade reklambyrå – och därmed inte brottas med några större konkurrensproblem – ser hon ett stort värde i att bli medlem i Nätverket Österlen.
– Nätverket Österlen är ett utmärkt forum där man kan diskutera företagsamhet under trevliga former. Man får nya impulser och är med där det händer, helt enkelt. Jag har varit med på föreläsningar tidigare och gillar verkligen vad jag sett.

Att vara med i nätverk tror jag är viktigt för alla företagare och jag hoppas att det ska leda till nya kontakter och kunder, säger Barbro som vet vilka hon skulle vilja se som föreläsare på ett frukostmöte i framtiden.
– Bröderna Fredrik Härén och Teo Härén. De är verkligen visionärer! På Filippinerna har de skapat en ö för kreativitet som de lånar gratis till personer som vill komma dit för att utveckla sin idé och samtidigt stödja lokalbefolkningen.

Barbro har bott på Österlen sedan 1997 och har under denna tid bedrivit sin reklamverksamhet vid sidan av flera olika rörelser, bland annat uppfödning av hopphästar. I höstas beslutade hon sig emellertid för att lägga mer kraft på sin huvudprofession och sålde då gården i Rörum för att flytta in till Simrishamn.
– Det har varit en stor omställning men nu känns det bra. Jag trivs med mitt jobb och med att få sätta mig in i många olika branscher.

Omställningar har hon även varit med om i sin egen bransch, inte minst på det tekniska området.
– När jag arbetade på de stora fina reklambyråerna i Stockholm i början av 80-talet var mitt jobb ett hantverk, vi klippte och klistrade in alla bokstäver och bilder för hand. Nu sker allt genom datorn, säger Barbro som i sin reklambar även kommer att bjuda in till inspirationskvällar med jämna mellanrum.

– Det finns mycket okunskap när det gäller reklam, man annonserar rutinmässigt i lokaltidningarna istället för att ta reda på var man syns bäst och når den bästa effekten med sin marknadsföring. För mig är identitet, konsekvens och uthållighet ledord när det gäller marknadsföring, säger Barbro Lagergren Russ.

Lita på att det blir en del häng i baren för Simrishamns företagare framöver.
Och oavsett vad de beställer kan de vara ganska säkra på hög kvalitet i ”bartender” Barbros leveranser …

Text: Konstantin Foussianis
Nätverket Österlen
Tel: 0734-424837

Text och foto: Konstantin Foussianis
kungnesta@yahoo.com
Tel: 0734-424837

Nätverkskalender

teatern ystad 225px

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar