header20190423

Företag i Nätverket: Mix Megapol

Bild1
 
Radiokanalen med hjärtat på rätta stället!
Mix Megapol vill komma närmare lyssnarna på Österlen
Nyckeln till en bra start på dagen kan vara att njuta av en god frukost, att ta en stärkande löptur eller att unna sig en kvart extra under täcket.
Det kan också vara att lyssna på Mix Megapols populära morgonprogram.
Nätverket Österlens färskaste medlem är radiokanalen som vågar gå sina egna vägar och alltid levererar underhållning på hög nivå. 
 
Vissa äter en rejäl frukost. Andra ger sig ut i löparspåret. Somliga sätter väckarklockan i snoozeläge för att antingen utnyttja varje sekund till att ladda batterierna inför den väntande arbetsdagen, eller – för det fall det är helg ¬– unna sig den sovmorgon som annars bara existerar i drömmarna.
Men frågan är om inte den bästa starten på dagen är att njuta av den underhållning och härliga musikmix som erbjuds i radiokanalen Mix Megapols omåttligt populära och prisbelönta morgonsändningar. 

Kompletterar varandra
Rikskända programledarna Gry Forssell och Anders Timell håller i trådarna och blandar galna upptåg med gäster, tävlingar och inte minst – en riktigt härlig musikmix.
– ”Äntligen morgon med Gry & Anders och Vänner” är vårt populäraste program. Gry och Anders kompletterar varandra väldigt bra. Anders är den spontane och lite galne entreprenören medan Gry är den stabila och varma personligheten med rötterna i den norrländska myllan,
Bild2
säger Hanna Mäkitalo på SBS Discovery Radio, mediebolaget som äger Mix Megapol.
”Mer musik – bättre blandning” lyder kanalens slogan och även om smaken är som baken råder det ingen tvekan om att Mix Megapol har lyckats bra med att verklighetsförankra den självpåklistrade etiketten.

Succé med julmusik
– Vår styrka gentemot lyssnarna är att vi har hjärtat på rätt ställe och levererar underhållning på hög nivå. Vi vågar gå vår egen väg och satsar helhjärtat när vi gör något. Till exempel satsade Mix Megapol som enda radiostation under julen 2013 på ”100 % Jul”. Vi spelade julmusik dygnet runt under hela julveckan. Det blev succé och lyssnandet sköt i höjden, säger Hanna Mäkitalo och fortsätter:
– Gentemot kunderna har vi enorma styrkor då vi kan erbjuda rätt målgrupp och en otroligt hög räckvidd som till och med överträffar de största TV kanalerna i träffsäkerhet i den köpstarka målgruppen 25-49 år.

Bred målgrupp
Mix Megapol har en bred målgrupp där majoriteten av lyssnarna är mellan 25 och 50 år. Kärnlyssnaren är identifierad som en 37 årig kvinna som bor i en villa i Sjöbo med man och två-tre barn. Hon gillar ridning, utförsåkning, motion, hälsa och heminredning. Hon lyssnar på blandad musik – Madonna, Pink, Imagine Dragons, Lumineers, Michael Jackson, Adele, UB40, med mera.
Helt enkelt ”Mer Musik – Bättre Blandning” alltså. 
Ett budskap som företaget nu har för avsikt att ytterligare sprida och förankra i sydöstra Skåne, en strävan i vilken medlemskapet i Nätverket Österlen för övrigt utgör ett viktigt led. Hanna och hennes kollegor har höga förväntningar på samarbetet med och ser fram emot året i Nätverket.

Vill närma sig lyssnarna
– Framför allt har vi förväntningar på oss själva. Vi vill öka vår närvaro och ser Nätverket som ett verktyg att komma närmare lyssnarna i sydöstra Skåne. Vi vill även komma företagslivet närmare och möta människorna i nätverket och regionen.
– Det är även viktigt att förmedla att Mix Megapol finns som lokal kanal i Södra Skåne med full hörbarhet i Tomelilla, Brösarp och Simrishamn. Och självklart hoppas vi att ni som bor i Ystad och på Österlen skall ladda ner Radio Play och börja ratta in Mix Megapol till frukosten, i bilen på morgonen, på jobbet och i på väg hem på eftermiddagen, säger Hanna Mäkitalo.
Hon har positiva intryck av Nätverket Östelren vars verksamhet hon menar präglas av en stark entreprenörsanda och prestigelös professionalism. 

Gillar idrottssatsningen
– Det verkar vara ett nätverk som värnar om det lokala men som samtidigt tänker större och söker alternativa vägar för att nå ut och stärka företagslivet i regionen, säger Hanna Mäkitalo som också lyfter fram satsningen på lokala elitsatsande idrottstalanger som en viktig orsak till att Mix Megapol väljer att teckna medlemskap i Nätverket Österlen.
– Stödet till Team Nätverket stämmer väl överens med SBS Discovery Radios sätt att arbeta. Mix Megapols samarbeten och sponsring av lokala idrottsföreningar och sportevent är viktiga verktyg för att skapa lokal förankring till lyssnare och kunder runt om i landet.

Sponsrar Nordea Masters
Ytterligare en idrottslig koppling mellan Mix Megapol och Nätverket – som ju varje år arrangerar Nätverket Open i golf – är för övrigt radiokanalens golfengagemang.
– PGA Nordea Masters är i år tillbaka i Skåne efter att ha i tre år ha spelats i Stockholm. Tävlingen går på PGA Sweden National Bara och det finns ett stort golfintresse både hos lyssnarna och hos våra kunder. Vi är stolt mediapartner under turneringen som lockar elitspelare från hela Europa.
När det gäller radions framtid har Hanna bestämda och intressanta åsikter.
 – Vi ser en fortsatt digitalisering och förflyttning online av sociala landskap, informationsspridning, underhållning och marknadsföring. I den utvecklingen kommer framtidens radiostationer att ha en huvudroll i processen att kanalisera relevant information till rätt målgrupp på rätt plats.

Radio Play öppnar nya dörrar
Hanna menar att radiostationer i allt större utsträckning blir sociala plattformar där människor med samma intressen och musiksmak samlas, i både fysiska och webbaserade miljöer.
– Genom Radio Play-plattformen är SBS Discovery Radio på god väg i den här processen. Radio Play ger utökade möjligheter att kommunicera med lyssnarna genom tävlingar, koppling till sociala medier, engagemang i fysiska kampanjer och roliga musikevent, säger Hanna Mäkitalo.
Radio Play är den första skandinaviska musikappen som samlar alla stationer under ett tak. Den tredje versionen har precis lanserats och kanalerna är fortfarande nationella med undantag för Mix Megapol Malmö som har en lokal reklamfeed.
Framtiden ser alltså spännande ut för alla radioälskare.
Och Nätverket ser med spänning fram emot en framtid tillsammans med Mix Megapol.

Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: resereportern@gmail.com
 
Mix Megapol:
Webbradio: www.radioplay.se/mixmegapol
Vill du veta mer om Mix Megapols och Nätverket Österlens samarbete, radio eller lokal annonsering i Sydöstra Skåne?
Kontakta då Hanna Mäkitalo.
Adress: SBS Discovery Radio Malmö, Carlsgatan 44 A Malmö.
E-post: Hanna.makitalo@sbsradio.se
Telefon: 072-3942809
 
Bild3
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar