header20190423

Företag i Nätverket: Malmö Aviation

Malmö Aviation
Malmö Aviation har en plan för Österlen!
 
Nätverket Österlens färskaste medlemsföretag är bildligt och bokstavligt en riktig höjdare.
Inte minst bland landets affärsresenärer.
Åtta år i rad har Malmö Aviation tilldelats Business Travel Award som Sveriges bästa affärsresebolag.
 
Många av Nätverket Österlens medlemmar har säkert, antingen privat eller i tjänsten, haft förmånen att flyga med Malmö Aviation. Från och med nu har ni också möjlighet att i samband med våra frukostmöten skapa affärsrelationer och stifta närmare bekantskap med Sveriges punktligaste flygbolag.

Sedan en kort tid tillbaka är Malmö Aviation nämligen medlem i Nätverket Österlen och det är med stor glädje vi i denna artikel presenterar bolaget.
De positiva känslorna är för övrigt ömsesidiga.


”Ett riktigt nätverk”
– Vi har sedan tidigare ganska blandade erfarenheter av affärsnätverk men Nätverket Österlen känns tveklöst som ett ”riktigt” nätverk. Engagemang, bredd på företagen, regelbundna möten, intressanta föreläsare och möjlighet att berätta om sitt företag är punkter som vi tycker är viktiga i ett bra nätverk. Alla dessa delar finns i Nätverket Österlen, säger Anette Friberg som är ansvarig för Malmö Aviations förmånliga och populära bonusprogram och som tillsammans med maken Magnus (ansvarig för privatresor) oftast är den som kommer att representera Malmö Aviation på frukostmötena.
Malmö Aviation har tidigare inte varit lika engagerade i den sydöstra delen av Skåne som i den västa.
Det ska det bli ändring på nu.
– Vi hoppas knyta nya kontakter i Österlen-regionen och vill sprida vårt budskap om att vi är ett billigt, smidigt, tidsbesparande och miljömässigt bra alternativ till andra kommunikationsmedel. Ett flygbolag att räkna med helt enkelt, säger Anette Friberg.

Allt inkluderat
Statistik och utmärkelser har förvisso redan bevisat den saken.
Malmö Aviation har det senaste decenniet etablerat sig som landets bästa inrikesoperatör.
Hög punktlighet, konkurrenskraftiga priser och ett personligt bemötande med kunderna är några av fördelarna med att anlita Malmö Aviation när du ska ut och flyga. Vill du ha fler? Vad sägs om kort incheckningstid, gratis mat och dryck på planet och bagage inkluderat i priset?
– När du reser med oss att ingår allt. Det är all inclusive i luften. Priset du får när du bokar är det slutliga och vi tar alltså inte betalt för mat, dryck och bagage. What you see, is what you get.

02

Punkligast i världen

För att kort återvända till det där med punktligheten, så måste vi förstås nämna att Malmö Aviation inte bara har varit Sveriges pålitligaste bolag i många år – utan i vissa perioder (bland annat tre månader i rad i slutet av 2013) även varit punktligast i världen! I oktober förra året landade exempelvis hela 97,45 % av bolagets flygningar i tid.
Nätverkets nya medlem är således ett företag som redan erövrat Europa.
Nu ska Malmö Aviation även inta Österlen.
Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: resereportern@gmail.com
 
FAKTA MALMÖ AVIATION

Malmö Aviation har totalt cirka 17 000 inrikesavgångar per år. Bromma Stockholm Airport är navet för trafiken och en av faktorerna bakom den höga punktligheten med snabba och smidiga flöden samt korta avstånd och ledtider.
Malmö Aviation ingår i Braathens Aviation-koncernen och har även samarbeten med  Brussels Airlines och med Finnair. Malmö Aviation utför också charterflygningar till över 35 europeiska destinationer och är svenska fotbollslandslagets officiella transportpartner. 2012 flögs cirka 1 400 000 passagerare och omsättningen var drygt 1,5 miljarder kronor. Malmö Aviation är miljöcertifierat enligt ISO 14001.

Hemsida:
http://www.malmoaviation.se

Kontakt:
anette.friberg@malmoaviation.se 
magnus.friberg@malmoaviation.se

03
 
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar