header2021

Företag i Nätverket: Glasmästarna i Skåne

IMG_0241.jpg

”Som att komma in i finrummet”

Glasmästarna ny stolt medlem i Nätverket Österlen

Det började som ett traditionellt glasmästeri i Borrby för 25 år sedan.
Idag finns företaget på tre olika platser i sydöstra Skåne – och visionen är att växa ytterligare.
– Vi har höga ambitioner för framtiden, säger Glasmästarnas VD Mattias Laakso Nilsson.

1991 startade Lars Averfalk tillsammans med kollegan Lars-Erik ”Leo” Olsson upp ett litet glasmästeri i Borrby, där man under många år utförde traditionellt glasmästeriarbete. För fyra år sedan bytte företaget både namn och ägare och sedan dess har utvecklingskurvan varit brant för Glasmästarna i Skåne, som är det officiella namnet på Nätverket Österlens senaste medlemsföretag.

Från lärling till VD
Numera bedrivs verksamheten inte bara i Borrby utan också i Ystad och – sedan februari i år – i Sjöbo.

– På fyra år har omsättningen ökat från fyra till tio miljoner kronor och vi har idag nio medarbetare som jobbar i den dagliga driften, säger Mattias Laakso Nilsson som började som lärling i företaget för 12 år sedan men som numera kan titulera sig VD för Glasmästarna. Inte för att det där med titlar är särskilt viktigt för honom själv. Det är det däremot att alla som jobbar i företaget har rätt kompetens och utbildning.

– Som lärling hos oss får man genomgå olika steg som utmynnar i ett gesällbrev. Vi värnar om hantverket och jag ska själv ta ett så kallat mästarbrev i höst, säger Mattias samtidigt som han tar betalt av en kund som säger sig vara ”jättenöjd” med resultatet.

Högre krav
Det är inte bara omsättningen och antalet verksamhetsorter som ökat de senaste åren, utan även tjänste- och produktutbudet. Från att ha varit ett traditionellt branschföretag är Glasmästarna idag – namnet till trots – mycket mer än ”bara” ett glasmästeri.

Glasmästarna bygger om uterum från grunden, tar sig an hela fasadpartier eller monterar glas till entréer på offentliga byggnader, som till exempel Ystads Lasarett. Med mera, med mera …

– Idag ställs krav på modernare glas som kräver industriell tillverkning. Och det finns ett helt annat behov hos privatpersoner, som kanske vill ha en bastu med glasvägg eller glas istället för kakel i köket, säger Mattias.

collage.jpg

Inte nöjda än
Kundkretsen omfattar både privatpersoner och företag – till ungefär lika stora delar – och sträcker sig geografiskt till Simrishamn och Kivik i öster och Veberöd i väster. På sydkusten finns kunder så långt bort som till Trelleborg. Men Mattias och de två andra delägarna nöjer sig inte med detta och såväl företaget som dess upptagningsområde lär växa ytterligare i framtiden.

– Utan avslöja för mycket kan jag säga att vi har höga ambitioner för framtiden. Vi heter ju Glasmästarna i Skåne och det gäller ju att göra skäl för namnet, säger Mattias och antyder en expansion mot andra delar av Sveriges sydligaste landskap.

Att bli medlem i Nätverket Österlen var ett naturligt steg i företagets utveckling.

Alla företag som kallar sig seriösa borde vara med i Nätverket.

Trevlig atmosfär
– Som jag ser det bör alla företag som kallar sig seriösa vara med i Nätverket. Det känns som att komma in i ett finrum och jag är mycket nöjd med vad jag sett hittills av Nätverkets verksamhet. Det är en väldigt trevlig atmosfär kring frukostmötena och föreläsarna håller hög klass, säger Mattias som hoppas att medlemskapet kan sprida kunskap om Glasmästarnas existens och utbud.

– Det är viktigt att synas och att nätverka. Dessutom är det en fin möjlighet att bjuda med våra trognaste kunder som gäster till Nätverket, vilket stärker relationen mellan oss ytterligare.  Vi hälsar Mattias och hans kollegor hjärtligt välkomna till Nätverket Österlen – det skånska näringslivets finrum …

Text och foto: Kostas Foussianis
press@natverketosterlen.se

GLASMÄSTARNA I SKÅNE AB
Södra Dragongatan 20
271 39 Ystad
Tel: 0411-24 50 24
E-post: info@glasmastarna.nu
Hemsida: http://glasmastarna.nu/
(Glasmästarna har även filialer i Borrby och Sjöbo)

glasmastarna-i-skane.jpg

 

Nätverkskalender

Nästa frukostmöte hålls på Ystads teater våren 2022.

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar