header-sommar-2022

Företag i Nätverket: Fieldwood Travel

Fieldwood Travel
Fieldwood Travel – proffs på företagsresor
Flexibilitet, personlig service och kostnadseffektiva lösningar.
Nätverket Österlens nya medlem fieldwood travel är resebyrån som underlättar vardagen och sparar både tid och pengar åt företagen.
”Nog finns det mål och mening i vår färd, men det är vägen som är mödan värd...”

Dessa bevingade ord signerade Karin Boye är alltid tänkvärda för oss som reser. I vissa fall kan de dock kännas väldigt avlägsna, inte minst när man reser med bolag som vill ta betalt för allt från toalettbesök till 10 grams övervikt i handbagaget och som får sina resenärer att känna sig som illa behandlad boskap under förflyttning.
Alternativet, den andra motpolen, står mer i enlighet med Boyes berömda citat.
– Resandet har förändrats över tid och trenden är att folk – på olika sätt – vill njuta mer på sin resa. Extra benutrymme, förstklassig service, mångsidig underhållning och delikat gastronomi... ja, kanske till och med en säng att krypa ner i på nattflighten. Allt detta är faktorer som beskriver lyxig komfort som ger resan extra guldkant och gör den trivsam på ett annat sätt än om man strävar efter att på billigaste sätt ta sig från a till b, säger Michael Fältskog på fieldwood travel.

Kvalitetsmedvetna kunder
Det är just detta som Michael och hans kollega Pontus tagit fasta på när de utvecklat konceptet till resebyrån. Den typiske fieldwood-resenären är 45-65 år, världsvan och kvalitetsmedveten. Därmed inte sagt att fieldwoods priser är högre än andra resebyråer, skillnaden ligger istället i servicen.
Och här snackar vi bildligt och bokstavligt om KLASSkillnad...
– Vi tar hand om våra kunder hela vägen och servar dem i allt som rör deras resa.

Vill du resa i businessclass så ordnar vi det, vill du beställa till extra bekvämligheter på flyget eller hotellet så är det bara att meddela oss vid bokningen. Men bolagens ekonomiklasser skiljer sig också åt och där kan vi med våra djupa kunskaper lotsa kunden till rätt bolag.
fieldwood-right
Vår passion för resor innebär också att vi alltid är tillgängliga och det är sällan man behöver vänta mer än någon minut i telefonkö, säger Michael.

Diger kunskapsbank
Efter mer än 20 år i resebranschen har fieldwood byggt upp en diger kunskapsbank och utvecklat ett stort nätverk. I kombination med Mickes och Pontus stora nyfikenhet utgör resebyrån i den härliga lokalen på Kapelllgatan i Ystad en plattform för drömresor till när och fjärran.
– Att vi själva gillar att resa är nog själva grunden för fieldwood. Vi har en mängd resor och upplevelser i bagaget som bidrar till drivkraften att hela tiden hitta nya spännande destinationer, läckra hotell och fantastiska upplevelser, säger Micke.
Han, Pontus och fast anställde medarbetaren Maria (som är mammaledig för tillfället) älskar utmaningar och att sätta ihop den mest optimala resan utifrån kundens önskemål och förutsättningar.
– Vi anpassar oss efter kundens budget och levererar bästa tänkbara alternativet utifrån det, och kan ge förslag på upplevelser som förstärker hela resan! Vår behållning är alla kunder – privatpersoner, företagare, arbetsgrupper – som kommer hem berikade med positiva upplevelser.
Fieldwood travel har många nöjda företagskunder både i regionen och nationellt.  De har den senaste tiden bland annat skräddarsytt en resa till internationella travtävlingen Hambletonian för Solvallas personal, skickat företag på Formel 1-resa till Monza och ombesörjt Sparbanken Syds konferensresa till Portugal.

Tryggt, säkert och smidigt
Försäljning, inköp, kick-off, utbildning, mässor eller kanske bara ren och skär inspiration. Oavsett vilket syfte företagsresan har så erbjuder Nätverkets nya medlem fieldwood travel en kostnadseffektiv och flexibel lösning.
– Vi sparar pengar åt företagen eftersom de slipper att själva administrera resorna. De får alla resekostnader från en leverantör och på en faktura.
Tryggheten och de säkra lösningarna är ett annat tungt argument för att anlita en resebyrå i allmänhet och fieldwood i synnerhet.
– Skulle det bli tidtabellsändringar så meddelar vi kunderna omedelbart. Och våra försäkringar täcker det mesta om något händer. Inställda flighter, naturkatastrofer, flygbolagskonkurser...

Ny spännande satsning
Om fieldwood är stora på företagssidan så är privatresorna en marknad där företaget i framtiden har ambitionen att utvecklas. Ett led i denna strävan är fieldwood delight – en nybildad gren av fieldwood där fokus ligger på en lite yngre målgrupp som vill ha aktiva resor fyllda med nöjen, sport och äventyr.
– Vi erbjuder bland annat en paketresa till Mallorca med boende på koncepthotellet Wave Hotel där all mat och aktiviteter som surfing ingår. Här har vi riktigt attraktiva priser på en mycket spännande resa, säger Michael Fältskog som ser fram emot medlemskapet i Nätverket Österlen.
– Det är också en del i vår satsning att ytterligare stärka vår position bland företagen. Dessutom är jag väldigt förtjust i idrottskopplingen. Kommunerna gör inte så mycket för ungdomarna som de skulle kunna och idrotten är väldigt viktig som fostrande aspekt i dagens samhälle.
Just sport är för övrigt en annan del som fieldwood hoppas kunna utveckla framöver. En snyggt paketerad fotbollsresa till någon de stora europeiska ligorna eller ett actionpräglat Formel 1-äventyr kanske kan vara något att fylla ett gemensamt företagsägg med till påsk...?

Text: Konstantin Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
E-post: resereportern@gmail.com
 
fieldwood travel
fieldwoodgrabbarna bjuder på sina resefavoriter:

Michael Fältskog
Bästa resminne?
– Första gången jag kom till New York som 13-åring tillsammans med mina föräldrar. Allt var så stort och annorlunda och det var nog där och då min passion för resor föddes.

Favoritresmål?
– Ofta är det den senaste resan som känns som den bästa. Masai Mara i Kenya var en riktig höjdare. Det var alldeles obeskrivligt vackert att blicka ut över vidderna och skymta giraffer mellan akaciaträden.

Pontus Nilsson
Bästa resminne?
– Jeepsafari i Dubai för ett par år sedan. Vi körde rakt ut i den till synes oändliga öknen och fick uppleva både en magisk solnedgång och en alldeles stjärnklar natthimmel.

Favoritresmål?
– Om jag måste välja ut något får det bli Bali. Denna lilla ö som är så otroligt omväxlande och har så mycket att erbjuda. På en dag kan man uppleva allt från palmkantade paradisiska stränder till kargt vulkanlandskap. Och så präglas hela ön av en så otroligt vänlig och trevlig atmosfär.


– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

25 oktober - 2022

Företag i Nätverket: OA Logistik

Ny nätverksmedlem växer så det knakar De kommer att nå över 10 miljoner i omsättning och har gått från en till 14 anställda på…
26 juli - 2022

Företag i Nätverket: Wikan Personal

Wikan Personal lever upp till sin slogan– nya lokaler möjliggör expansion Långsiktiga kundrelationer och korta beslutsvägar, men…
7 juli - 2022

Företag i Nätverket: Ocab Syd

Om olyckan är framme står Rickard Larsson och hans gäng beredda - Ringer man vår jour är vi på plats inom en timme! Och inte bara…
Hemrex
2 juni - 2022

Företag i Nätverket: Hemrex

I det egna kaoset fann Lars Larsson fröet till framgångssagan Hemrex. Efter drygt tio år kan han se tillbaka på en mycket fin…
Citcop
16 mars - 2022

Företag i Nätverket: Citcop

Marcus Fridh och Michael Flodin har en klar ambitionen när det gäller att Citcop ska växa och menar att det finns potential att…
20 september - 2021

Företag i Nätverket: ECAB i Skåne

Anders Svensson driver det nya medlemsföretaget ECAB i Skåne – men han driver också på sig själv, bland annat med återkommande…
14 september - 2021

Företag i Nätverket: Karlaby Kro

Jonas och Julia Edberg tog våren 2021 över Karlaby Kro efter en lång rad av år med engagemang i flera andra anläggningar runt om…
14 augusti - 2021

Företag i Nätverket: Bergkvarabuss

Jens Richard är trafikområdeschef för Bergkvarabuss i östra Skåne och ser att företaget går en ljus framtid till mötes inte minst…
22 mars - 2021

Företag i Nätverket: ICA Kvantum

Christian och Per-Anders Olofsson har full koll på sina ICA Kvantum-butiker i Ystad, Sjöbo och Tomelilla. Ett brett erbjudande –…
14 oktober - 2020

Företag i Nätverket: Radio Active

I studion hos Radio Active i Ystad lotsar Gustav Wennerholm med vana händer lyssnarna genom det populära programmet ActiveMorron.…
18 Maj - 2020

Företag i Nätverket: Österlensport

Joachim Orrenius trivs bäst där idrotten händer. Exempelvis på Korsavads idrottsplats, där Nätverket Österlen träffade honom för…
7 april - 2020

Företag i Nätverket: Karaten Bygg

Jonas Sjögren är områdesansvarig på Österlen för det växande byggföretaget Karaten Bygg. "Vi har en väl genomtänkt företagskultur…
29 januari - 2020

Företag i Nätverket: Bravida

Jan Svensson är avdelningschef för Bravida Österlen med kontor och verksamheter i Tomelilla, Simrishamn och Ystad. Bravida ger…
22 januari - 2020

Företag i Nätverket: Adventura

– Vi har mycket att erbjuda de lokala företagen. Adventura är en personlig arrangör som hittar den bästa lösningen för varje kund…
21 oktober - 2019

Företag i Nätverket: P-Dyk

En miljökämpe som trivs bäst under ytan Övergödning, utfiskning, oljeutsläpp, miljögifter, plast, spökgarn … listan över de…
3 oktober - 2019

Företag i Nätverket: Preem Ystad

Macken – en samlingspunkt för alla Hos Preem i Ystad kan du tanka både bilen och dig själv … Stans bästa biltvätt, en skinande…
27 augusti - 2019

Företag i Nätverket: Kiviks Taxi

Ulf Hansson på platsen han ofta ses – beredd att ta hand om kunderna på en ny uppskattad resa med Kiviks Taxi. Kunglig kundvård…
10 juni - 2019

Företag i Nätverket: DC Syd

Johan Stolpe är vd och Johan Pagels är marknadschef hos DC Syd i Ystad. Båda ser en positiv utveckling för deras affärsidé att…
3 juni - 2019

Företag i Nätverket: Eventrace

En stark trio står bakom Eventrace på Svampabanan utanför Tomelilla, fr v mekanikern Kristian Gerdtsson tillsammans med ägarna…
12 april - 2019

Företag i Nätverket: Rikstolvan

Bea Tigerhielm och Staffan Julén är professionella artister inom två olika kultursegment – film och fotografi. Nu driver de sitt…
7 april - 2019

Företag i Nätverket: Skåne TV

Henrik Sonne Jörnelius på Skåne TV i Ystad. Här med en av företagets många modern tv-kameror – en Ipad med en riktad mikrofon på…
7 mars - 2019

Företag i Nätverket: Hx3 YSTAD

Unikt helhetskoncept med hälsa i fokus H som i hälsa, häst, hund och inte minst human – människa. Hx3 Ystad erbjuder ett…
13 februari - 2019

Företag i Nätverket: Lloyds Taxi

16 000 skäl att ringa en taxi … Trodde du det räckte med att kunna ratta en bil för att arbeta som taxiförare?Glöm det – i alla…
16 december - 2018

Företag i Nätverket: Cederblad & Co

”Byråns flesta kunder är ägarledda företag. Det är allt från enmansföretag till stora koncerner, men vi har också en del…
9 december - 2018

Företag i Nätverket: Printprofil

Hög servicenivå. Printprofils samlade styrka med från vänster ägaren Mattias Andersson, Robin Olsson, Martin Söderberg och…
27 november - 2018

Företag i Nätverket: Ystads Teater

Från stålbad till stordåd Ystads Teater lockar stora artister med liten ekonomi För 25 år sedan var byggnaden nära förfall. För…
1 november - 2018

Företag i Nätverket: Ystad Energi

Jessica Fredson på Ystad Energi ser en spännande framtid när det gäller utvecklingen på energiområdet. Energibolaget som är mer…
22 oktober - 2018

Företag i Nätverket: PMR Ystad

PMR har lagt in en ny växel Det började som ett enmansföretag 1992 – nu omsätter telekombolaget PMR över 50 miljoner kronor, har…
27 mars - 2018

Företag i Nätverket: Olof Viktors

Olof Viktors kavlar upp ärmarna Hjärtat finns på Österlen, men produkterna är eftertraktade över hela Sverige. Nu ska Olof…
30 januari - 2018

Företag i Nätverket: Kiviks Musteri

130 år med hjärtat på Österlen Den starka företagskulturen går i arv på Kiviks Musteri Stränderna, rapsfälten, konstnärerna,…
23 november - 2017

Företag i Nätverket: ICA Supermarket

Hård satsning på mjuka värden De öppnar först och stänger sist. Och bjuder däremellan på service i världsklass. Välkommen till…
12 oktober - 2017

Företag i Nätverket: YSTADappen

Upplev Ystad med mobilens knAPPar Är det verkligen möjligt att få tillgång till hela Ystad i mobilen? Appsolut!YSTADappen är här…
12 september - 2017

Företag i Nätverket: PG Etikett

Litet företag med stora visioner Det började som en hobby hemma på ägaren Per Grundströms gård i Skurup 2009. Idag har nyblivna…
3 juli - 2017

Företag i Nätverket: Toyota Sydost

Toyota Sydost har ett brett utbud av elhybridbilar att erbjuda i sin bilsalong på Metallgatan i Ystad. Bengt Gustavsson (infälld)…
11 april - 2017

Företag i Nätverket: Great Reklam

Från Good to Great! Kreativa Maria hjälper företag att nå mästarklass Text eller bild, digitalt eller analogt, helhet eller…
11 oktober - 2016

Företag i Nätverket: 4x4 EVENT

4x4 = 90 minuters spänning! Rivstarta konferensen med Jeep-körning på Österlen En konferens med företaget kan vara seg,…
23 september - 2016

Företag i Nätverket: Bleck & Plåt

Högt i tak när Bleck & Plåt nysatsar Ny ägare, nya visioner och snart också – nya lokaler. Med hjälp av Nätverket Österlen ska…
18 augusti - 2016

Företag i Nätverket: Guldkanalen

De gräver guld i musikarkivet Radiokanal för nostalgiker i gamla brandstationen Gamle schlagerkungen Johnny Logan stannade i fyra…
1 augusti - 2016

Företag i Nätverket: Gärsnäs Bil

Ronny Åkerlund, Bengt Malmkvist och PG Larsson ser till att kunderna blir väl mottagna hos Gärsnäs Bil. Bilhandlarna som gör…
1 september - 2015

Företag i Nätverket: Skånefrö

Skånefrö vill revolutionera fotbollen Rosenberg, Berget och de andra fotbollsstjärnorna i all ära.En viktig del av MFF:s succé i…
1 april - 2015

Företag i Nätverket: Bil Bengtsson

Passionen skapar framgång Människor och miljö i centrum hos Bil-Bengtsson Enkelhet, tillgänglighet, passion. Där har du de tre…
16 mars - 2015

Företag i Nätverket: Room Expo

Grönt och skönt hos Roomexpo Högkvalitativa och modernt designade inredningsprodukter, både för hemmet och den offentliga…
22 december - 2014

Företag i Nätverket: Hotel Svea

Störst, äldst – och bäst (?) på Österlen Hotel Svea vill bli en mötesplats för konst och kultur Hotel Svea är Österlens största…
3 oktober - 2014

Företag i Nätverket: Mazars

”Lokal idrott och näringsliv hand i hand” 14 000 medarbetare i 72 olika länder – revisions- och rådgivningsbyrån Mazars är…
19 september - 2014

Företag i Nätverket: Trycka.se

Tryckeri med höga ambitioner Trycka.se levererar till företag såväl i Sverige som Europa Det har kunder från sju olika länder och…
26 augusti - 2014

Företag i Nätverket: Team Sportia

Skoproffs med brett sortiment! Team Sportia går in i Nätverket och stöttar teamet Brett sortiment, kompetent personal och hög…
3 mars - 2014

Företag i Nätverket: Mix Megapol

Radiokanalen med hjärtat på rätta stället! Mix Megapol vill komma närmare lyssnarna på Österlen Nyckeln till en bra start på…
30 november - 2013

Företag i Nätverket: Ystad Kommun

"Vi har en fantastisk bredd på näringslivet!" Ystad Kommun äntligen medlemmar i Nätverket Österlen Plats 125 på svenskt…
23 september - 2013

Företag i Nätverket: LMcon

Tacka Rolf för tidningen! Leveranserna går till storföretag som Apoteket, Volvo, SAS och Kappahl. Och hans tidningsvagnar finns i…
12 augusti - 2013

I Wallanders spår – på segway!

I Wallanders spår – på segway! Från Solsidans idyll till mörka brottsplatser. Nu kan du hänga med på en guidad Wallander-tur –…
27 juni - 2013

Företag i Nätverket:Teleservice

Från enmansfirma till storföretag Teleservice expanderar i takt med teknikens utveckling Det började som ett enmansföretag för 40…
24 april - 2013

Företag i Nätverket:Vollsjötryck

Ett litet tryckeri med stort register! Slut på visitkort? Dags att trycka upp fler broschyrer till företaget? Eller vill du…
21 mars - 2013

Företag i Nätverket: Lalefa Segway

Från Solsidan till Industrivägen i Sjöbo– Lalefa ordnar företagsvent med segway som underhållning Känns den gamla vanliga…
13 september - 2012

Företag i Nätverket: McDonalds

McDonalds i Ystad lyssnar på kunderna Frukost i ottan eller färdkost vid midnatt. Tillgängligheten är a och o för McDonalds i…
15 januari - 2012

Företag i Nätverket: Mix Reklambar

Kreativt häng i nya reklambaren Österlen har fått en ny bar som har öppet dagtid och inte serverar alkohol. Låter det snurrigt?…
9 januari - 2012

Företag i Nätverket: Nordic Travel

Nordic Travel - mer är en resebyrå Det började med ett golfprojekt i Skåne – några år senare öppnar Nordic Travel dörren till en…
4 oktober - 2011

Företag i Nätverket: YstaGruppen

Snabbt och enkelt YstaGruppens motto Okomplicerade affärer och snabba lösningar. Där har ni grundpelarna i YstaGruppens…
14 september - 2011

Företag i Nätverket: Radio Active

Bredden är Radio Actives styrka 45 000 lyssnare. 30 proffsiga programledare. En briljant radiokanal. Radio Active har gått från…

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar