header20190423

Företag i Nätverket: Evenemang i Ystad AB

1

”Nätverket Österlen är en viktig plattform”

Ett gott skratt förlänger livet sägs det och om det finns någon sanning i det påståendet så har Lars-Åke Kristensson många åldringar på sitt ”samvete”.
Genom sitt företag Evenemang Ystad har han spridit glädje i vintermörkret i över 20 år – men hans liv och karriär rymmer mycket mer än så …

När Ystadrevyns ensemble den 3 februari 2019 tackade publiken efter 13 skrattorgier till föreställningar, var ett nytt publikrekord ett faktum. Allt sedan premiären 2014 har revyn fått såväl stående ovationer som fantastiska recensioner och byggt upp ett renommé som en av Skånes mest uppskattade humorshower.
Kort sagt – Ystadrevyn blir bara bättre och populärare för varje år som går.
– Det har blivit ett lyckat koncept att ge vår publik en skrattupplevelse efter en hektisk december. Jag tror det handlar mycket om att vi lyckas förlösa all uppdämd stress och inlåst energi hos vår publik, säger grundaren Lars-Åke Kristensson som allt sedan 2012 har lagt ner hjärta, sinne, intellekt och själ i Ystadrevyn.

Envis och krävande
Med sin långa erfarenhet inom musikbranschen och gedigna ledarskapskompetens (vi återkommer till det) som främsta redskap, har han i lokala kretsar gjort sig känd som en djupt engagerad och synnerligen skicklig entreprenör.
– Framför allt är jag oerhört envis. Envis och oerhört krävande. Jag kräver precision i allt jag själv och min omgivning gör. Vidare har jag en bra förmåga att se helheten och är en mycket god organisatör och planeringsmänniska, säger Lars-Åke som gärna framhäver den goda kamratskap och det fina samarbetsklimat som omgärdar Ystadrevyn.
– Det bästa med Ystadrevyn är ju att den ensemble som är med tillför otrolig energi i det dagliga livet. Även utanför scenen.

3

Högt tempo
Kvalitet i produktionen och smart marknadsföring är andra faktorer som gjort Ystadrevyn till en verklig supersuccé. Det höga och strategiskt uppsatta tempot innebär att publiken inte tillåts fundera så mycket på vad som ska hända.
– Vi håller en hög grad av professionalitet rent produktionstekniskt och skulle säkert kunna platsa i ett ännu större sammanhang, säger Lars-Åke som älskar att få publiken att skratta och må bra.
Och det är något han gjort inte bara genom Ystadrevyn utan även i många andra projekt genom åren. Lars-Åke är även mannen bakom allsångskonserterna i Norra Promenaden som hade premiär 1996. I samband med det startade han sitt företag Evenemang Ystad, som är en av medlemmarna i Nätverket Österlen.

Många uppdrag
Den från Malmö bördige före detta yrkesmilitären har även producerat operettföreställningar och andra musikaliska evenemang på Ystads Teater. Vidare har han startat såväl konsertserien ”Julen i Ystad” som Stora Idrottsdagen, varit Nationaldagsgeneral i tio år, haft uppdrag tillsammans med Sparbanken Syd och Citygruppen vid Ystads kloster, drivit en sportfiskebutik i Svarte, haft rollen som operativ chef under Tattoo 2011 och suttit som ledamot i kultur- och fritidsnämnden. Med mera…
– En mandatperiod räckte. Det politiska tempot är alldeles för långsamt för mig, säger Lars-Åke om det sistnämnda uppdraget.
Korta beslutsvägar och snabba processer är Lars-Åke Kristenssons melodi. Mannen som utbildat ryska officerare i Baltikum och jobbat som IT-chef i försvarsmakten har alltid nya projekt på gång.

Ny jultradition?
Senaste exemplet är Helga Natt som julen 2018 trollband en fullsatt teatersalong med en lineup som förutom Lars-Åke själv inkluderade Frida Green, Hannah Svensson, Anna Hanna Rosengren och Lollokören.
– Om inget oförutsett inträffar återkommer vi 2019 och förhoppningsvis har vi skapat en ny jultradition i Ystad. Jag har dessutom en del andra projekt på gång, avslöjar Lars-Åke, som inte visar några som helst tecken – tvärtom – på trötthet eller vilja att dra ner på det höga tempo han hållit under i stort sett hela sitt liv.
Mycket skratt, sång och musik är ett hälsorecept som i väntan på ett genombrott i den intensiva forskningen om evigt liv får Lars-Åke att känna sig betydligt yngre än vad som anges i prästbetyget.

Viktig plattform
– Som officer kunde jag gå i pension redan vid 55 års ålder och alla dessa projekt förgyller min vardag som pensionär. Jag kommer säkert att hålla på med underhållning ytterligare ett tag och därför är det viktigt att de projekt jag driver blir så professionellt genomförda som möjligt.
Lars-Åkes ambition att leverera toppkvalitet i allt han företar sig är lika självklart som medlemskapet i Nätverket Österlen …
– Nätverket är en viktig plattform där företagare, entreprenörer kan mötas och utbyta tankar och idéer. Det finns många fördelar med att samarbeta och dela information mellan varandra, avslutar Lars-Åke Kristensson.

Text: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

EVENEMANG YSTAD AB
Adress: Harmonigatan 18, 271 43 YSTAD
E-post: info@evenemangystad.se
Telefon: 0411-17890 / 0707-426844
Hemsida: http://evenemangystad.se/
Övrigt: Evenemang Ystad har en egen webshop som du når via hemsidan.

 

logga

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar