header2021 höst

Företag i Nätverket: EMP-hus

emphus_1.jpg 
Ewert Andersson har jobbat med skjutdörrar och inredning i många år. Allt görs under hans eget överinseende. Hans affärsidé är att kunderna ska kunna köpa högsta kvalitet till bästa pris.

Ewert öppnar dörren för mer nätverkande

Mångsidighet är en viktig framgångsfaktor för många företagare på Österlen. Den som vill ha ett bra exempel på en företagare med de egenskaperna bör definitivt träffa Ewert Andersson i Löderup.

Mångsidighet är egentligen bara hans mellannamn. Både när det gäller det han har hunnit med och det han gör nu i sitt eget företag EMP-hus. Produktförteckningen på företagets hemsida ger bara en glimt av bredden i utbudet. Det här är en mer komplett förteckning:

Skjutdörrar, garderober, inredning, förvaring, vikdörrar, byggvaror, glas, snickerier, paneler, ledlampor, ventilation, luftvärmepumpar, centraldammsugare, fönster och dörrar för sovrum, badrum, kök, hall och vardagsrum.

Till det kan vi lägga några tjänster också: heminredning, inredningskonsultning, inredningsmäkleri och ledarskapsutveckling i Ystad, Simrishamn och Tomelilla – ja, varför inte i hela södra Sverige.

Många års samlad kunskap

- Jag har samlat på mig kunskaper och erfarenheter från ett flertal olika branscher, som jag har varit verksam i under alla mina år i arbetslivet. Av de erfarenheterna har jag försökt plocka ut det bästa och sedan utveckla det inom ramen för mitt eget varumärke, säger Ewert Andersson när vi träffar honom hemma i huset vid Löderups strandbad.

emphus_2.jpg
Fönster och dörrar, skjutdörrar, garderober, inredning, ledlampor, ventilation, centraldammsugare och luftvärmepumpar är bara några av produkterna i företagets sortiment.

Det är också därifrån han driver sitt företag. Som många andra moderna företagare är IT-stödet viktigare än ett eget behov av butikslokaler.

- Bra kontakter med mina återförsäljare, som visar och säljer produkterna, är det viktiga. Jag Sedan sköter jag alla projekt härifrån och det går alldeles utmärkt. Dessutom är det effektivt. Min egen tillgänglighet är maximal, säger han.

Flexibilitet och kvalitet

Den här flexibiliteten tycker han också är förutsättningen för att hans företag ska kunna vila på så många olika ben.

- I kontakterna med mina leverantörer kan jag exempelvis helt och hållet koncentrera mig på det som är viktigast för mig när det gäller produkterna – högsta kvalitet, pålitliga leveranser och bra priser. Jag behöver däremot inte lägga mig i detaljer i produktionen eller hur arbetet leds och fördelas på fabrikerna, säger han.

Fönster, dörrar och golv tillverkar EMP-hus i Litauen. Ewert har själv varit med att bygga upp verksamheten både när det gäller produktion och logistik.

Lång erfarenhet från flera områden

- På det viset fick jag redan från början ett bra och personligt samarbete med de som jobbar där. Det gör att de dagliga kontakterna och alla administrativa rutiner fungerar väldigt bra samt att jag i stort sett bara behöver besöka dem på plats ett par gånger om året.

Det här sättet att jobba har Ewert med sig från en lång karriär inom flera olika branscher. Från svenska inredningsföretag, skånsk och norsk fiskeindustri, men också från idrotten och politiken.

- Vad det handlar om är att vara ute bland människor, delta i samtal och vara lyhörd för vilka krav och behov som finns ute i samhället. Det gäller oavsett om det handlar om förväntningar från kunder ute i en butik eller från väljare i ett val, säger Ewert Andersson.

emphus_3.jpg
Råd och idéer om inredning avsätter sig inte bara i rena tjänster utan också i egna måttbeställda lösningar när det exempelvis gäller skjutdörrsförsedda skåp.

Nätverk och marknadsföring

Själv tycker Ewert Andersson att hans starkaste sidor ligger på områdena produktutveckling, kvalitet och kundrelationer. Han erkänner utom omsvep att hans svagaste sida är marknadsföring.

- Trots att jag har hur många kvalitetsprodukter som helst, så är jag dålig på att nå ut till marknaden med dem. Men jag ska bli bättre på det och medlemskapet i Nätverket Österlen är en del i den strategin, säger han.

Att kunna nätverka och träffa andra företagare menar Ewert är en bra väg ut på i första hand den lokala marknaden.

- Det finns bland annat många små och medelstora byggföretag på Österlen, men trots att mitt företag funnits sedan 2011 har jag hittills inte lyckats göra mig särskilt känd bland dem – och då har jag ändå kvalitetsprodukter till bra priser för ett stort antal av deras vanligaste projekt.   

- Nu ska det bli ändring på det, säger Ewert Andersson.

Text och foto: Lars Fredell
Informationsansvarig Nätverket Österlen
lars.f@natverketosterlen.se

EMP-hus
27177 YSTAD
Telefon: 0705-202532
E-post:  ewert@emphus.se
Hemsida: www.emphus.se

emp-hus.jpg

 

 

 

 

Planerade frukostmöten

Nästa frukostmöte hålls på Ystads teater våren 2022.

AKTUELLA DATUM 2021

After work 2021
After work
4 november, Ystad

Det hände 2021
» Frukostmöte med Åsa Wikforss
» Frukostmöte med Börje Salming
» Frukostmöte med Oscar Hugoson
» Frukostmöte med Petra Malm

Det hände 2020
» Frukostmöte med Jessica Löfström
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf

Det hände 2019
» Frukost med Katarina Gospic
» Frukost med Therese Alshammar
» Frukost med Henri Reis
» Frukost med Albin Tingsvall
» Frukost med Janne Björge
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2019

Det hände 2018
» Frukost med Kajsa Bergqvist
» Frukost med Ulrika Sandmark
» Frukost med Joakim Haeggman
» Frukost med Malin Tillmar
» Frukost med Olof Stenhammar
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2018

Det hände 2017
» Frukost med Anette Norberg
» Frukost med Anders Nilsson
» Frukost med Therese Sjögran
» Frukost med Fanny Sunesson
» Frukost med Lars Axelsson
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2017

Det hände 2016
» Frukost med Nadja Casadei
» Frukost med ESS Lund
» Frukost med Anders Andersson
» Frukost med Eva-Lena Frick
» Frukost med Anna Bråkenhielm
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2016

Det hände 2015
» Frukost med Emy Blixt
» Frukost med Anders Gärderud
» Frukost med Erik Hamrén
» Frukost med Helen Alfredsson
» Frukost med Daniel Berlin
» Nätverket Open Golf
» Jubileumsmiddagen 2015

Det hände 2014
» Frukost med Bert Karlsson
» Frukost med Ulrich Ammundsen
» Frukost med Helene Persson
» Frukost med Jan Sidemo
» Frukost med Johan Wester
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2014

 

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar