header_spring_2021

Företag i Nätverket: Buss Persson

busspersson-joakim-kjellson.jpg

Buss Persson – snart 100 år och fortfarande på väg mot nya mål!

Nätverket Österlen hoppade på en av bussarna och kom tillbaka med öl, choklad – och ett trevligt reseminne från en dagstur i Buss Perssons regi.

Att under nästan en hel dag färdas på en buss kan vara drygt, jobbigt och långtråkigt.

Det kan också vara alldeles, alldeles underbart. Som den här fredagen i mitten av november, när vi åker på shoppingresa till Tyskland med Buss Persson.

Den tidiga morgonen till trots är humöret på topp i bussen. Det planeras inköp, skämtas och småpratas om allt från vinylskivor till världsekonomi. Överallt hörs skratt och förväntansfulla kommentarer. Chaufförerna är professionella och gör ett utmärkt jobb för att skapa en trevlig atmosfär samtidigt som de initierat informerar om vad som väntar.

– Det är 150 kilo per person som gäller. Men idag är vi snälla och bjuder på tre extra kilon, säger Roger som är en av våra chaufförer
– Och kom ihåg; sköter ni er inte så kanske jag ger er fel tidpunkt för när ni ska vara tillbaka i bussen ...

Glimten i ögat och högt i tak är det som gäller på Buss Perssons turer. Roliga vitsar varvas med intressanta fakta om för resmålet relevanta platser och händelser. En bit in i Danmark stannar vi för fika; smaskig baguette med valfri dryck ingår nämligen i resans pris.

– Buss Persson håller hög kvalitet. Vi är lite av stamkunder hos dem, berättar ett sällskap från Svedala som redan den efterföljande veckan är inbokade på Buss Perssons resa till Ullared.

Precis som många andra framhäver de den sociala faktorn som främsta argument till att välja bussen som färdmedel på längre resor.

– Att åka buss är ett trevligt sätt att resa och vi har verkligen roligt tillsammans.

Roligt ihop har även jobbkompisarna Patrik och Håkan från Ystad.

De ska handla öl, whisky och vin men framför allt njuta av en trevlig utflykt.

- Buss Persson har ett bra upplägg på shoppingresorna till Tyskland. Jag är jättenöjd och dessutom är det trevliga grabbar, säger Patrik och pekar mot chaufförerna som packar ihop fikabordet och förbereder den vidare färden ner till hamnen i Rødby där färjan ska ta oss över till Puttgarden.

Kompisen Håkan flikar in att han tidigare åkt med Buss Persson till Stockholm och att han ”hade en fantastisk” resa där han fick uppleva mycket mer än han förmodligen skulle ha gjort om han rest på egen hand.

busspersson3.jpg
Vi på Buss Persson - Birgitta, Roger och Joakim.

Tongångarna är alltså odelat positiva om bolaget som startades på Österlen av Mauritz Persson 1922. Numera är Buss Persson en del av Bergkvarabusskoncernen och har sitt säte i Ystad. Joakim Kjellson som ägde och drev bolaget i många år är fortfarande verksam inom företaget och är länken tillbaka till starten för snart 100 år sedan.

Buss Perssons populäraste resor (flest antal kunder) är shoppingresorna och teaterresorna. Man jobbar mycket med tematiska resor där det finns en röd tråd genom resan. Detta gäller för såväl dagsturer som längre resor på flera dagar. Kvalitén ska vara hög och komforten ska finnas där i alla lägen. Därför finns det på alla temaresor en kunnig och inspirerande reseledare/guide med ombord och det ges alltid tillfälle till pauser med guldkant i form av kaffe och god mat och dryck.

På Buss Persson jobbar man även med skräddarsydda gruppresor. Många års erfarenhet ger hög förståelse för vad som behövs för att ett skräddarsytt reseupplägg ska ge en så bra upplevelse som möjligt.

Åter nu till vår resa till Tyskland där vi efter färjeöverfarten shoppar loss på Bordershop. Några timmar senare lastas shoppingskörden in i bussen och vi tar sikte på returfärjan mot Danmark igen.

Att resa med buss är ett oerhört trevligt, bekvämt och inte minst socialt sätt att resa. Allt är fixat och klart och den fullständiga avkopplingen väntar ombord.

På kvällen rullar vi in på busstationen i Ystad. Jag lastar av varorna, tar adjö av chaufförer och reskamrater och hinner knappt se bussen försvinna längs Österleden förrän jag översköljs av en intensiv längtan efter nästa resa ...

Planerade frukostmöten

Nästa frukostmöte hålls på Ystads teater.

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar