header20190423

Företag i Nätverket: Bli Berörd

top
 
”Jag älskar när människor träffas!”
Nytt medlemsföretag i Nätverket Österlen vill beröra Ystadsborna.
 
Facebook, twitter och andra digitala mötesplatser i all ära – det är i det fysiska mötet mellan människor som dynamik uppstår och relationer kan bildas och utvecklas.
Med den tesen som utgångspunkt startade Carina Månsson företaget Bli Berörd som från och med i år är ny medlem hos Nätverket Österlen.
 
En affärslunch här, ett seminarium där. Kreativt mingel idag, ett spännande frukostmöte i morgon ...  
Så har Carina Månssons vardag sett ut under ganska lång tid. För två år sedan ställde hon sig själv frågan vad hon skulle göra av det intensiva kunskapsutbyte och stora idéflöde hon utsätts för varje dag. 
Svaret blev ett företag som hon döpte till Bli Berörd och som är Nätverket Österlens färskaste medlem.
– Alla är jätteduktiga på att paketera och förmedla kunskap idag men i Ystad saknades en aktör som kan få alla att dra åt samma håll. Jag hoppas att jag tillsammans med Nätverket Österlen kan fylla denna funktion.
Bli Berörd arrangerar föreläsningar och större event i olika ämnen men med den gemensamma nämnaren att de – helt i enlighet med företagsnamnet – gör ett starkt intryck på de människor som bevistar dem.
Föreläsningarna berör, ofta djupt in i själen.  
– Jag älskar när människor träffas och dynamiken som uppstår när en skicklig kunskapsförmedlare föreläser är ren magi för mig, säger Carina.

Bland tidigare föreläsare kan nämnas bland andra Torkel Sköld – en fantastisk inspiratör och proffs på personligt ledarskap – journalisten, fotografen och ölexperten Marko Wramén samt författarinnan Charlotte Rudenstam. Även historikern Jacques Schultz och relationsutvecklaren Christina Åkerberg har föreläst i Bli Berörds regi.

Agendan för 2013 är för övrigt fullspäckat av intressanta föreläsningar. Eller vad sägs om följande spännande schema:
*Den 19:e mars berättar Ingrid Tollgerdt Andersson om sin senaste bok, "Duktig flicka, snara runt halsen eller vägen till framgång".

*23:e april blir det favorit i repris när Torkel Sköld föreläser om personligt ledarskap.

*14:e maj kommer idrottspsykologen Fredrik Weibull till Biografteater Scala för att prata om mentala föreställningar och visualiseringar som vi har nytta av inte bara som idrottare utan även som deltagare i näringslivet, företagare, privatpersoner, chefer och anställda.

Carina avslöjar också att höstens ännu ej fastställda meny kommer att inkludera en riktig godbit i form av en föreläsning med 26-årige Erik Ståhl, författare till boken ”Jag njuter så länge jag varar”. Erik .
right
föddes med Wiskott Aldrich Syndrome, en ärftlig, ovanlig och dödlig immunbristsjukdom som bara drabbar pojkar.

– Det blir garanterat en höjdare. Eriks livsöde är verkligen en historia som berör, säger Carina ivrigt.

Detsamma kan sägas om Carina själv.
Hon vill skaka om, inspirera, engagera. Beröra.
Hon vill också – som det står på Bli Berörds hemsida – ”skapa vardagslyx i tillvaron. När Carina själv unnar sig det lilla extra i tillvaron är det dock inte aktuellt med chokladmassage eller saltpeeling med eucalyptusolja …
– SPA är inget för mig. Då måste man ju ligga stilla och det går inte. Jag åkte Vasaloppet i år och det kändes som vardagslyx, fast på ett lite skruvat sätt kanske. Annars går jag ofta ut och äter på restaurang, det gillar jag.
Carina, som har närmare 3000 vänner på facebook, tror att Bli Berörd kan beröra ännu mer och ännu fler tack vare medlemskapet i Nätverket Österlen.
– Målsättningen med samarbetet är först och främst att stärka näringslivet på Österlen. På sikt kan vi till och med förändra världen tillsammans – men vi måste starta med oss själva.
Detta uttalande är typiskt Carina som även är engagerad i Nätverkets styrelse där hon har rollen som ansvarig för sociala medier.
Hon är en visionär som vågar sticka ut och gå mot strömmen.
Eller med den.
Riktningen beror på situationen och känslan för stunden.
– Mitt mål är att hela tiden beröra människor, få dem att öppna sinnena och känna inspirationen och energikicken som det ger att ta del av andras kunskap och förmedla sin egen.
Om fler människor tänkte som Carina Månsson kanske världen skulle vara en bättre plats att leva på.
Helt säkert skulle den vara mer spännande ...


Text: Konstantin Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
E-post: resereportern@gmail.com
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar