header-sommar-2022

Företag i Nätverket: Bleck & Plåt

IMG_0457.jpg
Högt i tak när Bleck & Plåt nysatsar

Ny ägare, nya visioner och snart också – nya lokaler. 
Med hjälp av Nätverket Österlen ska Bleck och Plåt i Ystad bli bäst i branschen. 
– Vi ska hålla världsklass i kunnande, utförande och service, säger Jonas Nedervi som tog över bolaget i april 2016.

Från och med årsskiftet opererar välrenommérade plåtslageriet Bleck & Plåt i Ystad AB återigen från just Ystad. Cirkeln sluts, ty det var i småbåtshamnen som allt en gång började. Men flytten till de nya lokalerna innebär inte bara en förbättrad infrastruktur med 950 kvadratmeter plåtverkstad och 100 kvadratmeter kontorsyta, utan markerar också en intensifierad satsning i nye ägaren Jonas Nedervis regi.

Flytten viktig
Jonas är en av tre delägare, men den ende av dessa som är aktiv i bolaget. Han har själv varit anställd i företaget och har lång erfarenhet i branschen.
– Jag ställde ett villkor när jag tackade ja till erbjudandet att bli delägare och det var att vi skulle flytta tillbaka till Ystad. Det är här vi ska vara förankrade så det var viktigt för mig, säger Jonas som när han tog över Bleck & Plåt hade jobbat på Lindab sedan 2006.
Sedan Jonas kom in i bilden har företaget mer än fördubblat personalstyrkan och gått från åtta till 17 anställda. Den 1 juni förvärvade man dessutom Svelo Bleck & Plåt i Skurup, där det för tillfället finns åtta anställda.
– Målet är att växa lite till under de närmaste åren. Jag är ganska övertygad om att vi om tre år har 20-25 anställda i Ystad. Sedan styr utbudet om vi ska expandera ännu mer men jag känner mig ganska nöjd med den kostym vi har nu, säger Jonas Nedervi.

collage.jpg

Brett tjänsteutbud
Ystad Bleck & Plåt utför alla sorters takarbeten inom byggnadsplåt, från extern tillverkning av fönsterbleck till takbyten, vattenavrinning, tak- och väggplåtsarbeten och service på fastigheter. Visst snickeriarbete finns också i kompetensen, liksom stålarbete och teknisk isolering. Bleck & Plåt är kända för sin proffsighet och ambitionen är att ytterligare förstärka den bilden av varumärket.
– Jag vill bygga ett starkt entreprenörskap där både kunnande och utförande, men även bemötande och servicenivån, håller världsklass. Vi ska bygga ett lag för elitseriens toppskikt om jag får uttrycka mig på idrottsspråk, säger Jonas som också betonar vikten av de anställdas välmående.
– Vi är ett glatt gäng och ska fortsätta att vara det. Hälsa och friskvård har hög prioritet.

Gott intryck
Ett led i ambitionen att bli bäst är förstås det nytecknade medlemskapet i Nätverket Österlen. Jonas känner Nätverkets driftschef Lasse Nilsson sedan länge och han var med och spelade i en av de första upplagorna av Nätverket Open i golf.
– Redan där väcktes min nyfikenhet och jag har sedan dess följt Nätverket Österlen på distans genom hemsidan och facebook. När jag sedan var med på ett frukostmöte insåg jag att vi borde bli medlemmar. Jag kom hem med fyra visitkort och fick ett väldigt bra intryck av Nätverket.
En gemensam nämnare mellan Nätverket Österlen och Jonas är att båda värnar om den lokala idrotten. Bleck & Plåt är en trogen sponsor av bland annat Ystads handbollsklubbar, medan Nätverket som nog är bekant investerar allt överskott i ett eget talangprogram för elitsatsande lokala idrottstalanger (Team Nätverket).
– Ambitionen är att framöver ge ännu mer tillbaka till samhället i allmänhet och den lokala idrotten i synnerhet, och det känns bra att Nätverket är ute i samma ärende, säger Jonas som ser många fördelar med att nätverka.
– Förutom att det kan skapa fler affärer så kan jag utveckla mig som person och få nya kunskaper genom att lära mig saker av de andra företagarna.

BLECK & PLÅT I YSTAD AB
Adress: Ruuthsbovägen 8
271 91 Ystad
Tel: 0411-248031 / 0701-678 031
Hemsida: http://www.bleckiystad.se
E-post: jonas.nedervi@bleckiystad.se

logotyp.jpg

Nätverkskalender

teatern ystad 225px

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar