header2021

Företag i Nätverket: Aspia


”Vi vill synas och visa vilka vi är och vad vi kan erbjuda företagen, så Nätverket Österlen passar oss perfekt”, säger Emilia Sjögren, Aspias gruppchef på kontoret i Ystad. ”Och så gillar vi konceptet med stödet till de elitsatsande idrottsungdomarna”, flikar hennes kollega Tobias Ejnarsson in.

Branschledande Aspia hjälper dig med företagets ekonomi

• Stora men ändå lokala.
• Digitala lösningar, men också mänskliga möten.
• Enstaka punktinsatser eller omfattande helhetslösningar.
Aspia är den moderna och flexibla redovisningsbyrån som vill växa på Österlen.

Redovisningsbyrån Aspia Sverige har en ung historia – grundad i juli 2018 när IK Investment köpte PwC:s avknoppade Business Services – men är ändå Sveriges största företagspartner. De 2.500 medarbetarna är utspridda över kontor på fler än 70 orter i landet och ett av dem finns i Ystad, där det jobbas intensivt med att få ut varumärket bland lokala företag.

Viktigt att synas
Det nytecknade medlemskapet i Nätverket Österlen är ett viktigt led i den ambitionen.

- Vi vill synas och visa vilka vi är och vad vi kan erbjuda företagen. Nätverket Österlen passar oss perfekt och ni har ett proffsigt upplägg med bra föreläsare varje gång, säger Emilia Sjögren som är gruppchef på kontoret i Ystad.

- Och så gillar vi konceptet (Team Nätverket) med stödet till de elitsatsande idrottsungdomarna, säger Emilias kollega Tobias Ejnarsson.

Emilia och Tobias är två av åtta medarbetare på Aspias filial i Ystad. I de luftiga lokalerna på Nils Ahlins gata finns en gedigen erfarenhet och hög samlad kompetens.

Många tjänster
Aspia arbetar aktivt för att hjälpa Sveriges företagare med allt de kan behöva för att starta, driva, växa och växla sina företag. Dessa får hjälp med att med bland annat lönehantering, redovisning, bokslut och affärsrelaterad rådgivning kring exempelvis skatt och fastigheter.

- Vi kan hjälpa till med det mesta och det som inte finns ”in house” hittar vi hos externa partners. Vill man ha en helhetslösning där vi tar hand om allt som rör ekonomin så gör vi det, men vi erbjuder även köp av enstaka tjänster. Vi kan även gå in och bemanna ekonomiavdelningen hos ett företag, säger Tobias, som själv jobbar mycket med större bolag och har fastighetsrelaterade frågor som specialkompetens.

Flexibla lösningar
I Aspias kundbas finns såväl små enmansföretag som stora jättar med över 100 miljoner i omsättning. Inte minst hos de förstnämnda finns, menar Emilia Sjögren, en ganska utbredd missuppfattning om att ekonomisk rådgivning per automatik ger sämre kontroll över den egna verksamheten.

- Även om du anlitar oss kan du behålla total kontroll. Vill man lämna över allt till oss så går det bra, men vi kan också fungera enbart som en rådgivare. Vårt utbud är stort och lösningarna är flexibla, säger Emilia, som även lyfter fram noggrannheten i rekryteringen av den personalstyrka som väntas växa de närmaste åren.

- Företagen ger oss ett stort förtroende och ansvar så det är givetvis viktigt att det är rätt personer som jobbar hos oss.

MyBusiness
Aspia har tagit fram den digitala plattformen MyBusiness, där byrån kan skapa rapporter, hantera fakturor, analysera nyckeltal och föra dialog med kunderna över internet – via dator, mobil eller platta.
MyBusiness

Digital plattform
I de framtida planerna för enheten i Ystad finns förutom organisatorisk tillväxt också en partiell ombyggnation av kontoret. Annars är det i första hand digitalt som utvecklingen sker. Aspia har tagit fram den digitala plattformen MyBusiness, som idag används av många andra företag i branschen.

- I MyBusiness kan vi bland annat lägga upp rapporter, hantera fakturor, analysera nyckeltal och föra dialog med kunden som genom detta verktyg får en god insikt och överblick i sin verksamhet, säger Emilia Sjögren.

Kunden har dessutom möjlighet att vara med och påverka den fortsatta utvecklingen av MyBusiness, som redan nu anses vara marknadens bästa plattform.

”Det man gör gärna, gör man oftast bra” är ett japanskt ordspråk som speglar varför det kan vara en god idé att ta hjälp med ditt företags ekonomiarbete. Genom att anlita Emilia och hennes kollegor frigör du tid till det som du tycker är roligt, samtidigt som du tryggt kan luta dig tillbaka med vetskapen om att siffror och kalkyler är i rätta händer.

Hjärtligt välkommen som medlem i Nätverket Österlen, Aspia!

Text: Kostas Foussianis
press@natverketosterlen.se

 

Aspia AB
Nils Ahlins gatan 2B
271 39 Ystad
Telefon: 010-210 33 00
Hemsida: www.aspia.se

Aspia

 

Nätverkskalender

Nästa frukostmöte hålls på Ystads teater våren 2022.

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar