header2021 höst

Företag i Nätverket: Aryel Wallet

_DSC1400.jpg

Varenda kotte tjänar på Stubbetid

Ledarskapsutveckling med glimten i ögat

Varför behöver en ledare egentligen en stubbe?
För att tjäna mer pengar? Kanske.
För att må bättre? Absolut.
Men framför allt; för att ”ett företag utan själ är som en fotbollsmatch utan boll” ...

Ni som läser detta och känner Aryel Walett anar kanske redan att det är hon som står bakom citatet i ingressens sista rad. Kvinnan bakom ett av Nätverket Österlens färskaste och mest annorlunda företag är nämligen full av humor, insikter och målande uttryck. Som när hon i en kort video ska presentera sitt företag och avslutar med frasen ”Stubbetid – det tjänar varenda kotte på!” Eller när hon på sin hemsida beskriver samma verksamhet som ”ett träningsläger för själen”.

Ringar på vattnet
– Alla förändringar börjar med dig själv. Tänk att det du väljer att göra, i första hand med dig själv och sen med andra, sprider sig som ringar på vattnet och når ut med sin energi till fler än du kan ana. Varför? Hur? För att det är så energi fungerar helt naturligt.
Aryel ritar upp cirklar, fyller dem med text och drar pilar mellan dem. Hon förklarar sambandet mellan en vd:s emotionella balans och medarbetarnas välmående, en balans som i slutändan också påverkar företagets lönsamhet.
– En företagsledare med anställda påverkar ju genom sitt beteende inte bara de anställda utan i förlängningen även deras familjer och andra anhöriga, säger Aryel som i många år har jobbat med ledarskapets olika aspekter, både på det privata och professionella planet.

Personlig utveckling
Stubbetid handlar om att få tillgång till delar av sig själv som optimerar livets ledarskap. Det handlar om personlig utveckling som ger en positiv effekt för familjen, företaget och uppdraget som ledare. Allra ytterst handlar det om att få med själen i sitt ledarskap.
– Lyhördhet, närvaro och tydlighet kännetecknar enligt mig en bra ledare. Det som är rätt för medarbetarna är rätt för företaget. De ledare som inser det skapar en attraktiv arbetsplats och får ut mer av medarbetarnas kapacitet.
I samtalen med Aryel får företagsledaren gå till djupet av sig själv och inventera sin själ.
Vad är viktigt i mitt liv? Vad står jag för? Vilka mål har jag? Vem är jag? är några av kärnfrågorna som diskuteras i den ljusa och behagliga lokalen på Snedgränd 3 i Ystad eller på en stubbe i skogen, dit Aryel ibland tar sina kunder.

collage.jpg

Hamnade i livskris
Vilka situationer eller önskemål om förändringar kan då föranleda att någon bokar upp sig för Stubbetid i ett dygn eller två? Om det nu inte räcker med ambitionen att göra företaget lönsammare alltså ...
– Det kan till exempel vara ett byte av jobb, viktig feedback från personalen eller en skilsmässa. Något som innebär en omvälvande förändring i livet eller som påverkar ditt ledarskap, säger Aryel Walett som själv har erfarenhet av den sistnämnda händelsen.
Det var just ett uppbrott ur en relation som föranledde henne att välja en ny väg.
– Jag hamnade i en livskris och kände att jag stod vid ett vägskäl i livet. Det blev en resa inåt, utåt och till slut framåt. Efter den processen bestämde jag mig för att klippa allt i mitt gamla liv utom det som verkligen betydde något för mig – mina två döttrar.

Utbildad i Dalsland
Aryel utbildade sig till fysioterapeut på ett utbildnings- och rehabcenter i Dalsland, där hon sedan fick jobb som föreståndare. Under denna period jobbade hon med olika sorters problematik – allt från utbrändhet till missbruk – under ledning av energiologen Hans Mazolaqi. Det är han som har grundat den metod som Aryels koncept vuxit fram ur.
– Hasse öppnade mina ögon för en ny värld och möjligheter till ett funktionellt liv och är numera min mentor och samarbetspartner, säger Aryel som efter en tids frivillig arbetslöshet återvände till hotell- och konferensbranschen där hon tidigare hade jobbat.
Men med så mycket kunskap och erfarenhet i bagaget som den på Orust uppvuxna Aryel bär med sig i sitt bagage, frodades så småningom en önskan om att starta egen verksamhet – med Energiologi som kärna.

Mycket hjärta i Nätverket
2008 startade hon eget och började Aryel jobba med privatpersoner samt personliga varumärken och nu har hon alltså tagit konceptet till nästa nivå.
– Att jobba med företagsledare kändes som en naturlig utveckling av min verksamhet. Och det ska bli väldigt kul och spännande att vara med i Nätverket Österlen. Jag får nästan rysningar i kroppen när jag tänker på det första frukostmötet jag var med på. Det finns så mycket hjärta i detta nätverk, både mellan människor och genom satsningen på idrottstalangerna.
Det råder ingen tvekan om att Aryel själv har hjärtat på rätta stället och att hon brinner oerhört för sitt jobb, som också är hennes livsstil.
Och visst har hon rätt – Stubbetid tjänar varenda kotte på ...

Text och foto: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
kostas@natverketosterlen.se

FAKTA/Energiologi
Energiologi är en modern vetenskaplig helhetssyn på människan och våra liv. Vetenskapen bygger på den inbördes ordningen och balansen mellan olika delar av vårt mänskliga system. Den gemensamma nämnaren för de olika delarna är energi. Detta är fundamentet i all vetenskap enligt Albert Einstein. Energiologi är varken akademisk, skolmedicinsk eller alternativmedicinsk, utan funktionell och neutral. Energiologin innehåller en religiöst och andligt neutral existentiell värdegrund som bygger den på individens egna valda värdegrund. (Källa: www.energiologi.se)

5 SNABBA VAL:
Morgon eller Kväll? (Morgon)
Sommar eller Vinter (Sommar)
Ute eller inne? (Ute)
Ystad eller Stockholm? (Ystad)
Pappersblaska eller E-tidning? (”Jag läser inte tidningar”)

aryel-walett-200.jpg

 

Planerade frukostmöten

Nästa frukostmöte hålls på Ystads teater våren 2022.

AKTUELLA DATUM 2021

After work 2021
After work
4 november, Ystad

Det hände 2021
» Frukostmöte med Åsa Wikforss
» Frukostmöte med Börje Salming
» Frukostmöte med Oscar Hugoson
» Frukostmöte med Petra Malm

Det hände 2020
» Frukostmöte med Jessica Löfström
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf

Det hände 2019
» Frukost med Katarina Gospic
» Frukost med Therese Alshammar
» Frukost med Henri Reis
» Frukost med Albin Tingsvall
» Frukost med Janne Björge
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2019

Det hände 2018
» Frukost med Kajsa Bergqvist
» Frukost med Ulrika Sandmark
» Frukost med Joakim Haeggman
» Frukost med Malin Tillmar
» Frukost med Olof Stenhammar
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2018

Det hände 2017
» Frukost med Anette Norberg
» Frukost med Anders Nilsson
» Frukost med Therese Sjögran
» Frukost med Fanny Sunesson
» Frukost med Lars Axelsson
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2017

Det hände 2016
» Frukost med Nadja Casadei
» Frukost med ESS Lund
» Frukost med Anders Andersson
» Frukost med Eva-Lena Frick
» Frukost med Anna Bråkenhielm
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2016

Det hände 2015
» Frukost med Emy Blixt
» Frukost med Anders Gärderud
» Frukost med Erik Hamrén
» Frukost med Helen Alfredsson
» Frukost med Daniel Berlin
» Nätverket Open Golf
» Jubileumsmiddagen 2015

Det hände 2014
» Frukost med Bert Karlsson
» Frukost med Ulrich Ammundsen
» Frukost med Helene Persson
» Frukost med Jan Sidemo
» Frukost med Johan Wester
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2014

 

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar