header2021 höst

Företag i Nätverket: Arbetslivsresurs AB

IMG_0478.jpg

De skapar starkare organisationer

Kompetensen är bred och resultaten talar för sig själva.
Tiotusentals människor kommer vidare i arbetslivet tack vare de insatser som nyblivna nätverksmedlemmen Arbetslivsresurs står för.
– Vi är specialister på att utveckla människor, säger gruppchefen Lena Fors.

Nätverket Österlen växer så det knakar och nya medlemmar poppar upp som svampar ur marken. Senast i raden att bidra till denna trevliga utveckling är Arbetslivsresurs.

Aldrig hört talas om dem? Då passar det bra att fortsätta läsa denna text – för oavsett i vilken bransch du bedriver verksamhet, är sannolikheten stor att du någon gång kommer att behöva anlita företaget.

Utvecklar organisationer
Så vad gör då Arbetslivsresurs?

Den korta versionen är att företaget hjälper människor, medarbetare såväl som arbetsgivare, för att därigenom utveckla organisationen de arbetar i. Låter det abstrakt? Det tycker vi också. Så för att få en djupare inblick i företagets verksamhet träffade Nätverket Österlen vår nya medlem på deras kontor vid Österportstorg i Ystad. Den professionella framtoning som att döma av hemsida och branschrenommé tycks gå som en röd tråd i hela koncernen, präglade även atmosfären kring vårt besök hos Arbetslivsresurs.

– Personliga relationer är a och o. Det är därför vi har gått med i Nätverket Österlen. Vi hoppas att vi kan nå ut med våra tjänster och berätta för regionens företagare vad vi kan och vad vi står för, säger Jerry Stenberg, som är säljare på ArenaPersonal, som ingår i samma koncern som Arbetslivsresurs.

Bred kompetens
Bredvid Jerry under mötet sitter Lena Fors, som är gruppchef för Arbetslivsresurs sydligaste områdeskrets, med Ystad och Trelleborg som nav. Hon är även en av de många konsulter som företaget anlitar i sin verksamhet.

– Vi har en oerhört bred och kvalificerad kompetens och kan hjälpa organisationer inom många olika områden, säger Lena och läser upp en lång lista över yrken där Arbetslivsresurs har personal att tillgå.

Här finns bland socionomer, studie & yrkesvägledare, arbetsterapeuter, folkhälsopedagoger och personalvetare. Men också karriärvägledare och beteendevetare.

– Genom våra konsulter och med hjälp av våra verktyg kan vi möta många olika behov. Det enda vi egentligen inte gör är att behandla rent medicinskt, säger Lena.

Både hon och Jerry återkommer ofta till ordet arbetsrelaterad ohälsa, ett problem som ökat markant de senaste åren.

IMG_0465.jpg

Ökad medvetenhet
– Hälsoaspekten kommer att bli ännu viktigare i framtiden. Som tur har fler och företag insett vikten av att ta hand om sina anställda och att en bra personalvård också har en positiv effekt på företagets lönsamhet, säger Jerry.

Företaget har själv ett starkt miljö- och hälsotänk i organisationen. – Det finns mycket forskning som visar på vikten av att satsa på hälsofrämjande åtgärder i organisationen, för att förebygga arbetsrelaterad ohälsa, säger Lena Fors

Egen tjänst
Arbetslivsresurs har som redan berörts ett stort utbud av färdiga tjänster, men kan också skräddarsy sina insatser efter kundernas specifika behov. De har också helt i egen regi utvecklat en tjänst som heter HR On Call och som innebär att ett företag köper ett abonnemang, inom vilket de sedan kan konsultera Arbetslivsresurs när som helst för att få stöd och hjälp i frågor som är arbetsrelaterade. Vi vänder oss till små och mellanstora företag som inte har en egen personalavdelning, där vi kan gå in som ett stöd.

-Det kan exempelvis röra sig om att vara behjälpliga med att skriva ett anställningskontrakt eller råd och stöd i ett rehabiliteringsärende, säger Lena Fors.

Utbildar personal
Arbetslivsresurs jobbar även på uppdrag från arbetsförmedlingen i syfte att hjälpa människor ut i arbete. Det kan ske genom direkt anställning, praktik eller arbetsträning. Företaget håller också i utbildningar utifrån kundens behov. Just nu håller de en utbildningsserie i den nya arbetsmiljöföreskriften AFS 2015:4 organisatorisk och social arbetsmiljö. Arbetslivsresurs arbetar med olika verktyg, exempelvis vid stressrelaterade problem används ett individuellt karläggningsverktyg stressprofilen, vid förändrings och arbetslagsutveckling använder de verktyget ”Förändringens fyra rum” – alternativt MBTI- Myers Briggs personlighetsprofilstest.

Ja, ni ser själva – det är en synnerligen kompetent aktör som Nätverket Österlen knutit till gemenskapen. Och som du som företagare kan anlita för att ta din organisation och dina drömmar till nästa nivå.

Text och foto: Kostas Foussianis
press@natverketosterlen.se

ARBETSLIVSRESURS
Arbetslivsresurs bildades 2006 genom en sammanslagning av Arbetslivstjänster och Samhall Resurs AB med syftet att minska ohälsotalen i Sverige. Idag har företaget cirka 500 medarbetare fördelade på cirka 70 orter över hela landet.
Kontaktperson Ystad: Lena Fors
Adress: Föreningsgatan 1
Telefon: 073-433 80 75
E-post: info@arbetslivsresurs.se
Hemsida: http://arbetslivsresurs.se

logga-arbetslivsresurs.jpg

 

Planerade frukostmöten

Nästa frukostmöte hålls på Ystads teater våren 2022.

AKTUELLA DATUM 2021

After work 2021
After work
4 november, Ystad

Det hände 2021
» Frukostmöte med Åsa Wikforss
» Frukostmöte med Börje Salming
» Frukostmöte med Oscar Hugoson
» Frukostmöte med Petra Malm

Det hände 2020
» Frukostmöte med Jessica Löfström
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf

Det hände 2019
» Frukost med Katarina Gospic
» Frukost med Therese Alshammar
» Frukost med Henri Reis
» Frukost med Albin Tingsvall
» Frukost med Janne Björge
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2019

Det hände 2018
» Frukost med Kajsa Bergqvist
» Frukost med Ulrika Sandmark
» Frukost med Joakim Haeggman
» Frukost med Malin Tillmar
» Frukost med Olof Stenhammar
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2018

Det hände 2017
» Frukost med Anette Norberg
» Frukost med Anders Nilsson
» Frukost med Therese Sjögran
» Frukost med Fanny Sunesson
» Frukost med Lars Axelsson
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2017

Det hände 2016
» Frukost med Nadja Casadei
» Frukost med ESS Lund
» Frukost med Anders Andersson
» Frukost med Eva-Lena Frick
» Frukost med Anna Bråkenhielm
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2016

Det hände 2015
» Frukost med Emy Blixt
» Frukost med Anders Gärderud
» Frukost med Erik Hamrén
» Frukost med Helen Alfredsson
» Frukost med Daniel Berlin
» Nätverket Open Golf
» Jubileumsmiddagen 2015

Det hände 2014
» Frukost med Bert Karlsson
» Frukost med Ulrich Ammundsen
» Frukost med Helene Persson
» Frukost med Jan Sidemo
» Frukost med Johan Wester
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2014

 

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar