header20190423

Företag i Nätverket: Aktiv Ekonomi

aktiv-ekonomi
En stor redovisningsbyrå i en liten stad
Modernt, miljövänligt och målorienterat.
Nyblivna nätverksföretaget BG Aktiv Ekonomi i Simrishamn är redovisningsbyrån som ligger steget före sina konkurrenter.
– Vi är ensamma på Österlen om våra digitala lösningar som sparar både tid och miljö, säger delägaren Sebastian Bengtsson. 
 
På ytan ser det ut som alla andra redovisningsbyråer. Ljusa men ganska personligt inredda kontorsrum, hyllor med preussiskt uppradade pärmar och datorskärmar som visar siffror och diagram i olika former.
Men skenet bedrar.

Digitala lösningar
BG Aktiv Ekonomi är inte riktigt en alldeles vanlig redovisningsbyrå. Den skarpsynte lägger kanske märke till att mängden papper till exempel inte är lika stor som den brukar på ett företag av den här karaktären.
– Vi jobbar med moderna lösningar som sparar både tid och miljö och vi ligger långt framme tekniskt. Fakturorna hanteras digitalt och vi tolkar kundernas material direkt i datorn. Det är vi nog ensamma om på Österlen, säger Sebastian Bengtsson som tillsammans med Bertil Gervard äger BG Aktiv Ekonomi.
Företaget grundades i slutet av 1980-talet men fick sitt nuvarande namn 2010, i samband med flytten till den nya lokalen på Lilla Rådmansgatan i Simrishamn.

Kunder i västerled
BG Aktiv hjälper små och medelstora företag i sydöstra Skåne med både redovisning och bokslut, men har också kunder från bland annat Malmö, Lund och Trelleborg.
– Antalet kunder i de västra delarna av Skåne har ökat och vi känner lite att det skulle vara bra att ha en filial västerut också, säger Bertil Gervard.
Företaget har i dag 15 anställda som jobbar med allt från företagsvärderingar till lönehantering.

02
Arbetet sker allt oftare ute hos kunderna som väljer att hyra in våra tjänster och därmed spara värdefull tid till den egna kärnverksamheten.

Aktiv rådgivning
– Att ge råd i olika frågor säger de flesta att de gör. Men vi är ganska konkreta när vi arbetar. Det är så våra kunder vill ha det. Vi kan deras verksamhet och vi pratar samma språk som dem, säger Bertil Gervard.
Skattefrågor, kreditupplysningar, momsredovisning, revision och anställningsavtal är andra uppgifter som BK Aktiv Ekonomi tar sig an.
– Vi jobbar med aktiv rådgivning och försöker hela tiden jobba framåtskridande. Hur ser företagets situation ut idag och vad kan vi göra för att det ska bli bättre?
BG Aktiv Ekonomi gör det mesta som rör ett företags administration och om kompetensen inte finns i huset ser man till att hitta den i sitt breda nätverk av exempelvis revisorer, jurister, försäkringsrådgivare och företagskonsulter.

Ny medlem
På tal om nätverk så är BG Aktiv Ekonomi sedan i höstas färsk medlem i Nätverket Österlen.
– Jag har tidigare varit med som gäst på frukostmöten i Nätverkets regi och har fått ett mycket bra intryck. Träffarna är oerhört trevliga och satsningen på idrottstalangerna ser vi som ett stort mervärde, säger Sebastian Bengtsson som också fick frågan vem han helst skulle vilja se som föreläsare på Nätverkets frukostmöten.
- Ola Wallström är en mycket inressant föreläsare. Han har mycket kunskap om och idéer kring målsättning, attityder och prestation.
Kollegan Bertil Gervard skulle hellre lyssna till PG Gyllenhammar som han menar ha gjort en ”otrolig resa” som det finns mycket att lära från.
Kanske blir det någon av dem som inleder mötesåret 2015 då Nätverket Österlen för övrigt firar 10-årsjubileum.

Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: resereportern@gmail.com
 
FAKTA AKTIV EKONOMI:

Adress: Lilla Rådmansgatan 2, Simrishamn.
Telefon: 0414 - 41 21 50
Fax 0414-109 49
E-post: info@bgaktivekonomi.se
Hemsida: www.bgaktivekonomi.se

Öppettider
1/1-15/6: 8.00-16.00
16/6-30/9: 8.00-15.00
1/10-31/12: 8.00-16.00

VITSORD:
Gunnarshögs Gård:
”Aktiv Ekonomi får saker ur händerna på ett annat sätt än de vi jobbat med tidigare. Det är inte bara en massa prat. För oss som äger en jordbruksfastighet som vi arrenderar ut till vårt aktiebolag, är det en hel del att hålla reda på. Aktiv Ekonomi kan det där och jobbar med sådana frågor dagligen.”

Genberg & co:
”Aktiv Ekonomi har gjort hela upplägget åt oss. Vilka kostnader och intäkter som ska föras till varje del. Hur hög hyra vi ska ta ut och allt sådant. Samtidigt gör man deklarationerna åt oss privat. Vi skriver på och ser glada ut! Att jobba med Aktiv Ekonomi har sparat mycket pengar och tid åt oss.”

E. Olsson Bil & Maskin i Gärsnäs:
”På Aktiv Ekonomi är det verkligen personlig kommunikation. De håller löpande kontakt och sköter allt, både åt företaget och privat. Aktiv Ekonomi ser båda sidorna och kommer med aktiva råd. De känner oss och kan vår situation utantill. Och så håller de reda på alla regler som vi inte hinner med själva. Företaget är litet nog att vara personligt men tillräckligt stort för att ha rätt kompetens.”

03
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar