header20190423

Företag i Nätverket: Actic Hangaren

actic_ola.jpg
Ola Larsson har ägnat hela sitt vuxna liv åt idrotten. Sedan år 2000 driver han gymmet Actic Hangaren i Ystad.

Träning för alla i alla åldrar

Actic Hangaren ny medlem i Nätverket Österlen

Ola Larsson är en känd idrottsprofil för många i Ystad. Det som en gång började med en karriär som tennisspelare och tränare har nu gått över i en ambition att ge alla möjlighet att skaffa sig bättre kondition och en friskare kropp.

Den målsättningen har gett goda resultat under de snart två decennier som gymmet på Dragongatan i Ystad har funnits. Från ett par hundra entusiaster första året har verksamheten vuxit till 1 600 tränande medlemmar. Och det bara fortsätter.

- Det växer hela tiden. Vi har en målsättning att nå 2 500 medlemmar om ett antal år och med tanke på hur intresset för att träna fortsätter öka är jag övertygad om att vi når det målet, säger Ola Larsson.

actic_annette.jpg
Annette Grahn är en av eldsjälarna på Actic Hangaren. Hon leder flera träningspass varje vecka och är dessutom platschef på gymmet.

Från lyxbilar till friska människor
Frågan som inställer sig då är naturlig: Finns det plats för så många? Men det är inget problem när man som Ola Larsson har sina rötter i en företagarfamilj med ett flertal företagslokaler i samma handelsområde.

Olas far startade 1954 bilföretaget Motortrim, som med tiden blev Autoropa och Auto Classica. Där muskelstärkande maskiner för personlig träning nu står uppradade var muskelpaket från Ferrari, Maserati och Land Rover tidigare parkerade.

- Vi har totalt ca 1 500 kvadratmeter yta för gymverksamheten nu och kan omdisponera ytterligare vid behov, så platsbrist kommer vi inte att ha när allt fler medlemmar strömmar till, säger Ola Larsson.

Ett av landets mest aktiva gym
Faktum är att Actic Hangaren hör till de fem främsta gymmen i landet när det gäller beläggning på träningspassen. Snittet per vecka ligger på 40 pass i form av gruppträningar, styrke- och konditionspass. För att hantera detta har gymmet tillgång till 20 ledare, som har hand om träningstillfällen från tidig morgon till sen kväll.

actic_hedda.jpg
Hedda Fridh är en av 20 ledare på Actic Hangaren och ser till att alla får en bra introduktion på träningsmaskinerna och att de i sin tur är i bästa skick.

Den som vill träna på egen hand har tillgång till allt man kan tänka sig ska finnas på ett gym. Dessutom när man vill. Gymmet är öppet dygnet runt.

- Det har blivit mer och mer naturligt för människor i alla åldrar att gymma. Och på ett gym blir det också socialt på ett annat sätt än att träna på egen hand. Det tror jag är viktigt för många av dem som kommer hit, säger Ola.

Friskvårdspengar till träning
Med medlemskapet i Nätverket Österlen hoppas han kunna synliggöra verksamheten ännu mer.

- Det finns fortfarande många företag – inte minst här nere hos oss – som inte satsar tillräckligt på sin personal genom att ställa upp med de friskvårdspengar de kan erbjuda. Dem hoppas jag kunna nå. Dessutom känns det positivt att vara med och bidra till den lokala idrotten genom de stipendier som Nätverket delar ut till elitsatsande ungdomar, säger Ola Larsson.

Text och foto: Lars Fredell, informationsansvarig Nätverket Österlen.

Actic Hangaren
Dragongatan 52, Ystad
Telefon: 0411-12300
E-post: ystad@actic.se
Hemsida: www.actic.se/ystad

actic_logo.jpg

 

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar