header20190423

Företag i Nätverket: 4x4 EVENT

IMG_0560.jpg

4x4 = 90 minuters spänning!

Rivstarta konferensen med Jeep-körning på Österlen

En konferens med företaget kan vara seg, långtråkig, förutsägbar och ... hur rolig som helst!
I alla fall om du får köra en äkta fyrhjulsdriven Jeep i utmanande landskap.
Nyblivna nätverksföretaget 4x4 Event erbjuder spännande och actionfylld körning för alla som vill testa gränserna och utmana sig själva.

Det kittlar i magen när Jeepen ställer sig på ena sidan i strax över 30° vinkel samtidigt som den fortsätter att rulla genom hindret. Utsikten över Österlens öppna fält är bedårande även om den just i detta nu – när allt fokuseras på färden och fordonet – är svår att ta till sig.

Alla välkomna
Vi befinner oss strax utanför Glemmingebro där företaget 4x4 Event har sin bas. Här – på en bana som byggts upp på en gammal istidsås som brutits på två ställen – tar ägarna och instruktörerna Johan Delfalk och Dan Rettmark emot alla som vill uppleva offroadkörning med riktiga terrängbilar.

– Man behöver inte vara en erfaren förare för att komma hit och köra. Alla är välkomna, säger Dan medan han med säker hand rattar den fyrhjulsdrivna skönheten nerför en brant backe.

Dan har arbetat med bilar under i stort sett hela sin yrkeskarriär. Han började som mekaniker och har sedan varit verksam i bilbranschen inom områden som service, försäljning, PR och marknadsföring. Det går inte att ta miste på hans passion för bilar i allmänhet och Jeep i synnerhet.

– Jeep är originalet när det gäller mindre terrängfordon. Den sjutaggade frontgrillen är Jeeps främsta kännetecken och den löper som en röd tråd genom bilmärkets historia, säger Dan och fortsätter.

– Märket rymmer så mycket historia och även om utvecklingen gått framåt ser man klara likheter mellan dagens modeller och ursprungsbilen.

collage.jpg

Grundat 2010
Kärleken till Jeep utmynnade i att han tillsammans med Johan grundade företaget 4x4 Event 2010. Företagsnamnet anspelar förstås på fyrhjulsdriften och hur den fungerar får man veta under den introduktion som föregår alla körningar. Då går Johan och Dan igenom allt praktiskt innan deltagarna två och två får ge sig ut med Jeeparna på den bana som byggts upp med fasta hinder av stockar.

– Hinderbanan återskapar de svårigheter som man kan stöta på vid körning i verklig terräng, säger Dan, som började köra Jeep i början av 1990-talet.

4x4 Event vänder sig som redan betonats både till företag och till privatpersoner. Man anordnar svensexor, möhippor, konferenser och andra former av jobbrelaterade event. Och att döma av vitsorden från tidigare kunder håller arrangemangen hög klass i alla avseenden. Formuleringar som ”trevligt bemötande”, ”väl värt pengarna” och ”spännande upplevelse” återkommer flitigt bland omdömena på Tripadvisor, där 4x4 Event är högt rankat.

Mobil bana
Dan och Johan förfogar över totalt nio klassiska Jeep-bilar i sin fordonsflotta. Det innebär att ett helt gäng kan roa sig samtidigt.

Och har ni av geografiska eller andra skäl inte möjlighet att komma till banan, kan banan komma till er!

– Vi har en mobil bana som vi kan transportera två olika sätt beroende på avstånd, dels med hjälp av två Jeep-bilar och dels med stora Thuletrailers eller lastbilar, säger Johan som hoppas kunna utveckla försäljningen mot företag som vill göra något annorlunda på sin kickoff, konferens eller teambuildingträff.

Medlemskapet i Nätverket Österlen är ett viktigt led i den ambitionen.

– Jag har goda intryck från det jag sett av Nätverket Österlen så här långt. Det verkar göras en del affärer mellan företagarna och det känns som om atmosfären på frukostmötena är lättsam och trevlig, säger Johan.

Några av Nätverkets medlemmar har redan anlitat 4x4 Event och ni som ännu inte provat på att köra Jeep är välkomna att kontakta Johan och Dan (se information nedan). Förvänta er 90 actionfyllda minuter med mycket magpirr ...

Text och foto: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

4x4 EVENT
Box 38
276 03 Skillinge
Hemsida: http://www.4x4event.se/
Telefon: 0708 11 66 88 / 0705 18 33 29

4x4Event_logo.jpg

 

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar