YIF i semifinal efter härlig hemmaseger

120416_yif

Ystads IF stod som vinnare och semifinalister efter en match som man för det mesta hade god kontroll på. Men Lugi kämpade sig nästan ikapp och slutminuterna var en riktig rysare.

Hemmalagets bäste avslutare för spelmål, Jim Gottfridsson nätade för sjätte gången till 25-20 efter 53 minuter.

Lugi ägnade dock sina sista minuter av säsongen åt en rejäl ansträngning och gjorde allt för att nå en kvittering i slutskedet.

Albin Tingsvall och Joakim Bååk visade vägen med några tunga skott medan Ystad slarvade en del under några anfall.

När en av den förra matchens giganter, Kristian Meijer hittade utrymme på kontring stod det plötsligt 25-24 med bara två minuter kvar att spela.

Men kvitteringschansen kom aldrig för Lugi. Pierre Hammarstrand arbetade på egen hand fram en straff och från sju meter var den rutinerade kantspelaren omutlig på söndagseftermiddagen.

Hans femte straffmål betydde 26-24, Lugi bommade sitt försök under sista minuten och Philip Nilsson tog till vara på ett inspel till att förlösa alla vita och blåa fans glädje med 27-24.

Totalt sett vann Jürgen Müller målvaktsmatchen klart och gav sitt lag en bra grund att bygga på. Framåt var det ett varierat och brett anfallsspel som borgade för framgången.

Lugi hade Jonatan Leijonbergs magnifika kämpande inne på linjen som bästa vapen men över 60 minuter var Ystads IF det bättre laget och kan se fram emot semifinal.

Kvartsfinal (5:5) 15 april
Ystads IF - Lugi HF 28-25 (16-12)

Ystads IF och IK Sävehof i semi
Eskilstuna Guif valde att spela mot IFK Kristianstad i semifinalen och i den andra semifinalen möts Ystads IF och IK Sävehof.
Det bli alltså hemmamatch i första matchen för YIF som spelas på onsdag och borta på söndag.