Sverige får en nationaldag för entreprenörer!

150613 nationella

Entreprenörerna kommer att rädda Sverige! Det tror i alla fall revisions- och konsultföretaget Grant Thornton som under Almedalen i år tillsammans med partners instiftar en nationaldag för just entreprenörer.

- Tanken är att Nationella Entreprenörsdagen ska bli en återkommande dag varje måndag i Almedalen och framåt omtalas som entreprenörernas nationaldag. säger Roland Dansell, marknadsområdeschef på Grant Thornton. Vi är övertygade om att entreprenörerna i större utsträckning kan bidra i samhällsdebatten och påverka Sveriges framtid.

Tillsammans med Founders Alliance, YEoS, Ung Företagsamhet, SUP46 och Företagarna bjuder Grant Thornton in till en heldag för att stärka entreprenörernas roll i samhället. Det blir paneldiskussioner och debatter kring mångfald, integration och hållbarhet och flera kända entreprenörer delar med sig av sina utmaningar som företagare. Deltar gör bland annat Moderaternas gruppledare Jessica Polfjärd, entreprenören Pigge Werkelin och Företagarnas vd Günther Mårder.

- Entreprenörer bygger Sverige och fyra av fem jobb skapas av företagare runt om i landet. Det är på tiden att dessa jobbskapare får en egen nationaldag, säger Günther Mårder.


Invigning
Den första Nationella Entreprenörsdagen invigs måndagen den 29 juni kl. 14.00 i Almedalen av Region Gotlands tillträdande regiondirektör Peter Lindvall.

 

Källa: Internet

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar