7 smärtsamma tecken på att du inte ska driva eget

150408-7saker

Alla har inte vad som krävs för att bli en framgångsrik entreprenör. Har du?
De flesta av oss älskar att läsa om framgångssagor i vilka passionerade innovatörer kastar omkull marknader, ritar om kartan och skapar stora förmögenheter från två tomma händer.

Men det finns en obekväm sanning: alla är inte ämnade att starta eget med allt vad det innebär. Precis som med allt annat krävs inte minst talang men även bra tajming, tålamod och en smula tur för att lyckas.

Men hur vet man om man har DET? På amerikanska sajten Inc.com har entreprenören och bästsäljande författaren (och glädjedödaren?) Kevin Daum listat sju saker som han anser indikerar att en person inte har vad som krävs för att sjösätta en startup. Se hans lista i korthet här nedan och klicka på länken för att läsa hela artikeln.

Kevin Daums 7 tecken på att du kommer misslyckas:


1. ”Du bryr dig för mycket om andras känslor”
Som VD och grundare kommer du ständigt behöva ta svåra och obekväma beslut. Tittar man på Steve Jobs, Jeff Bezos och Bill Gates är en sak säker: de var sannerligen inte älskade av alla, konstaterar Kevin Daum.


2. ”Du gör det för pengarna”
96 procent av alla bolag når inte upp till 1 miljon dollar i vinst per år. Är pengar drivkraften bör du överväga en annan karriär.


3. ”Du tror på Draknästet”
TV-programmet Draknästet är i första hand ett underhållningsprogram och i andra hand en möjlighet för kända investerare att synas i TV. Entreprenörer med gedigna affärsidéer vet att Draknästet inte krävs för deras ”stora break”.


4. ”Du gillar inte utmaningar”
Vägen till framgång är en berg-och-dalbana. Om du inte är redo för motgångar och misstag, och rätta dig därefter, är entreprenörsskap inget för dig.


5. ”Du vill förändra ALLT”
Väldigt få bolag lyckas vända upp och ned på en hel världsmarknad. De flesta framgångsrika entreprenörer följer därför spelreglerna och försöker bygga företag som på bästa sätt utnyttjar dessa.


6. ”Du tror du ska bli nästa stora namn”
Oddsen är otroligt höga att du ska bli lika framgångsrik som exempelvis Spotify-grundaren Daniel Ek.


7. ”Du vill helst av allt sova”
Entreprenörsskap kräver mycket tid och stenhårt arbete.

Källa: Internet

 

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar