Kommer nya regeringen att välja småföretagen?

141114-regeringen

 

Trots regeringsförklaring och budgetförhandlingar är det fortfarande oklart hur den nya regeringen kommer att förbättra småföretagarnas villkor, förutom i några få frågor, menar Fria Företagare. Det är i småföretagen de flesta nya jobb skapas.

Efter budgetförhandlingar och regeringsförklaring de senaste veckorna är det fortfarande oklart om hur småföretagarvänlig den nya regeringen är. Förståelsen för hur viktiga småföretagen är för vårt land och därmed vikten av att undanröja trösklar och hinder för dessa företags möjlighet att växa och anställa återstår att bevisa fullt ut.

– Vi känner en viss oro att fokus framöver kommer att vara på de stora företagen, exportföretagen och den tunga industrin. Att restaurangmomsen lämnas orörd och att RUT kommer finnas kvar är i grund positiva signaler. Tydligheten i regeringsförklaringen till att sänka sjuklönekostnaderna är utmärkt och det visar att men lyssnat på oss men vi vill även se samma småföretagarvilja kring arbetsgivaravgifter och en moderniserad arbetsrätt säger Fria Företagares ordförande Mats Assarsson.

Det återstår också att se hur nya näringsministern Mikael Damberg kommer att hantera den insikt vi vet han har om var merparten av arbetstillfällen skapas i landet. Och därmed vilka effekter framtida förhandlingar gällande villkoren för företagande inom regering och övriga partier i riksdagen får för landets småföretagare.

– Vi hoppas att samtliga politiker och partier lyssnar ordentligt framöver på landets småföretagare. Det är nämligen de som bevisligen och historiskt vet hur man ordnar flest jobb säger Mats Assarsson.

Källa: Fria företagare

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar