Unika domännamn säljs på auktion

141014-auktion

Söker du en ny, spännande domänadress för nya affärer? Då kanske du ska titta på den nya domännamnsauktionen som startar i dag.

Stiftelsen för internetinfrastruktur, .SE gör nu för första gången ett antal unika domännamn tillgängliga för allmänheten. Domännamnen har aldrig tidigare varit möjliga att registrera och auktionen är den första i sitt slag i Sverige.

Namn med få bokstäver är eftertraktade
– Vi har valt att auktionera ut de aktuella .se-domännamnen via Tradera för att alla intresserade ska ha chans att vara med. Bland domänerna, som tidigare varit reserverade för respektive land, finns flera domäner vi tror att det finns stort intresse för. Generellt är domännamn med få bokstäver högt eftertraktade eftersom det finns så få lediga kvar, säger Danny Aerts, vd för .SE.

Alla kan buda på usa.se
Försäljningen av domänerna sker genom speciella auktioner som startar i dag. Vem som helst kan vara med och buda på närmare 350 olika namn, som Thailand.se, usa.se, pr.se och cv.se, som kommer att auktioneras ut under hösten och vintern på punkt-SE:s butik hos Tradera.

Här hittar du .SE-auktionerna hos Tradera »

Samtliga domännamn som kommer att auktioneras ut (pdf) »

Källa: Visma

 

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar