Så gör kändisar när de söker jobb

140510-cv

Att skriva cv kan vara långtråkigt, trist men också alldeles, alldeles underbart. Det gäller bara att våga steppa utanför boxen. Låt dig inspireras av hur kändisarna knep sina första jobb.

När TV- och radioprofilen Adam Alsing drömde om ett jobb på TV4 sökte han genom att filma sig själv hållandes en telefonkatalog och påstod att det var en namninsamling från alla som ville se honom som programledare. Han var vid den tiden helt okänd, men fick jobbet. Han stod ut, samtidigt som han visade egenskaper som behövs i rollen som programledare och mediepersonlighet.

Eller som Caroline Engvall, förefattare och journalist. Hon slog in sin ansökan i en tårta som hon levererade till redaktionen på tidningen Frida (hennes drömarbetsgivare vid den tiden). Några år senare var hon chefredaktör för tidningen. Självklart är det hennes kompetens som tog henne till rollen som chefredaktör, men det var hennes kreativa jobbansökan som öppnade den första dörren.

Ett annat, lite mindre riktat, exempel är Peter Siepen. Han började sin karriär som busschaufför för Stockholms Länstrafik, där han snabbt blev känd för sin udda klädstil och att han pratade engagerat och fyndigt i SL-bussens mikrofon.

– Jag spexade och var en galen busschaufför. Jag körde med bar överkropp och väst för att visa min läckra kropp i hopp om att någon skulle se mig. Det lönade sig, plötsligt fick jag chansen i mediebranschen, utan vare sig utbildning eller erfarenhet.

Trettio år senare har Peter Siepen medverkat som programledare i Sveriges alla tv-kanaler, startat produktionsbolag, varit föreläsare och arbetat som dj.

Även om ratta buss i bar överkropp inte är något för alla finns det mer att hämta för den som tänker utanför boxen. Vad sägs till exempel om mannen som tröttnade på att chefen för ett försäkringsbolag inte svarade på hans ansökan och utformade istället den som en parkeringsbot och satte på vd:ns bil. Garanterad uppmärksamhet.

Källa: Internet

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar