Hur mycket surfar du - egentligen?

140429-surf

Svenskarna toppar listan av den globala internetanvändningen i världen. Men hur mycket av din arbetstid går åt till att tråla den stora vida webben? Nu lanseras en ny nättjänst som ger dig svaret.

Ditt internetanvändande kan säga mer om dig än vad du tror och oftast är vi inte heller medvetna om hur mycket vi surfar. Med den nya internettjänsten Surfkoll kan du ta reda på hur mycket tid du egentligen spenderar på internet. Surfkoll är ett webbläsarplugin som läser av dina internetvanor i form av hur mycket du surfar, på vilka sidor och när du gör det som mest. Resultatet genereras utifrån din webbläsarhistorik och presenteras i form av en selfie över din internetaktivitet. Tjänsten är ett initiativ av utbildningsföretaget Nackademin.

– Surfkollen är till för alla som är nyfikna på att se hur mycket de surfar, säger Martina Lindgren, marknads- och kommunikationsansvarig på Nackademin, i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till initiativet är rapporten ”Svenskarna och Internet”, som kartlagt vår tid på webben för år 2013. Rapporten visar att den svenska internetanvändningen är bland den högsta i världen i åldersgruppen 16-74 år. Bara Island och Norge ligger högre upp i användarstatistiken.


Gediget surfande kan dock visa på nya möjligheter, som att du borde söka ett jobb inom IT. Psykologen Maja Wikström menar att det blir allt vanligare att organisationer rekryterar utifrån personliga egenskaper och färdigheter.
– Visst är det logiskt att folk lägger tid på sådant de uppskattar och tycker om att göra. Och sådana saker lämpar ju sig absolut som framtida yrken, säger hon i ett pressmeddelande.

På Surfkoll.se kan du själv mäta dina internetvanor från de senaste sju dagarna för att få din egen Surfselfie. Surfkollen är tillgänglig i webbläsarna Mozilla Firefox och Google Chrome

 

Källa: Internet

 

 

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar