Ny tjänst: Så stor blir sjukpenningen

140322-sjuk

Vet du vad du har för försäkringsskydd om du blir sjuk? Nu lanserar Försäkringskassan och försäkringsbranschen Ersättningskollen, en tjänst som visar hur mycket sjukpenning du får - eller inte får.

För den som inte är sjuk så ofta kan det vara näst intill omöjligt att veta hur stor ersättningen faktiskt blir när allt räknas samman. Men nu finns en ny hjälp som kan ge svar.

Ersättningskollen ger svar
På Försäkringskassans nya tjänst Ersättningskollen kan man få en samlad bild över sitt försäkringsskydd och se om man har ett behov av att komplettera någon del.

– Det känns viktigt och bra att vi nu kan erbjuda denna samlade service även inom andra delar av socialförsäkringen, säger Dan Eliasson, generaldirektör på Försäkringskassan.

Efter dina nivåer
Ersättningskollen är en webbtjänst som tagits fram av Försäkringskassan tillsammans med AFA Försäkring och branschorganisationen Svensk Försäkring.

På Ersättningskollen kan man själv beräkna sin ersättningsnivå för olika perioder i händelse av sjukdom. Ersättningskollen tipsar även om vilka fler ersättningar man kan vara berättigad till och beskriver även hur och när man behöver agera med exempelvis läkarintyg vid en längre sjukskrivning.

Här hittar du Ersättningskollen »

Källa: Visma

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar