Skatteverket vill ha din hjälp att granska

1402024-deklaration

 

Nu har Skatteverket fått in hela 65 miljoner kontrolluppgifter som ligger till grund för de förtryckta uppgifterna i våra deklarationer. Kontrollera och rätta om du upptäcker något fel, uppmanar Skatteverket.

Det handlar alltså om de årsbesked som arbetsgivare, banker, bostadsrättsföreningar med flera har skickat hem till oss också. Det är nämligen samma uppgifter som Skatteverket fått.

– Vi uppmanar alla att kontrollera de uppgifter man fått hem och be att få rättat om man upptäcker något fel. Detta för att den förtryckta deklarationen som går ut senare i vår ska innehålla korrekta uppgifter, och deklarationen ska gå enkelt och smidigt, säger Kjell-Åke Jakobsson, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Om du hittar felaktigheter
– Om man upptäcker att en kontrolluppgift är felaktig bör man genast höra av sig till den som har lämnat uppgiften för att be om rättelse, säger Kjell-Åke Jakobsson. Saknas en kontrolluppgift bör man ta kontakt med den som borde skickat uppgiften.

Kontrolluppgifterna ligger till grund för de uppgifter som förtrycks i deklarationen och det är därför viktigt att det blir rätt från början. I år har Skatteverket fått in cirka 65 miljoner kontrolluppgifter.

Fel i deklarationen också
– Om inte kontrolluppgifterna rättas kommer fel uppgifter att tryckas i den förifyllda deklaration. Uppgifterna måste då ändras eller läggas till i deklarationen och man kan behöva svara på frågor från Skatteverket om uppgifterna. Dessutom finns risk att man inte få tillbaka på skatten före midsommar, tillägger Kjell-Åke Jakobsson.

Fotnot: Skatteverket börjar trycka deklarationsuppgifterna i början av mars. Rättningar och kompletteringar som görs efter därefter uppdateras endast i e-tjänsten.

Källa: Visma

 

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar