Vilken hög hamnar du i?

1402022-deklaration

Nu ska det tydligt kunna framgå hos Skatteverket att din deklaration tagits fram av ett proffs – med följden att den kan få snabbare behandling, det blir som en preliminär kvalitetsstämpel.

Ett samarbete mellan Skatteverket, FAR (branschorganisationen för redovisningskonsulter, revisorer och rådgivare) och SRF (Sveriges Redovisningskonsulters Förbund) har resulterat i att Skatteverket ska kunna informeras om vilka kunder som har fått professionell hjälp att göra sina deklarationer.

I december 2013 skulle infrastrukturen vara på plats, vilket innebär att landets auktoriserade revisorer, redovisningskonsulter och skatterådgivare nu ska kunna skicka en lista till Skatteverket över de kunder som fått hjälp av dem att upprätta deklarationen. Tanken är att Skatteverket i sin riskbedömning lättare ska kunna dra nytta av kvaliteten i de deklarationer som upprättas av medlemmarna. Alla deklarationer ska fortfarande behandlas lika, men professionell hjälp kommer att ge företagare en annan riskprofil när Skatteverket kollar deklarationerna.

Det är helt frivilligt för redovisningskonsulterna, revisorerna, skatterådgivarna och deras kunder att lämna uppgifterna till myndigheten. Målet är att Skatteverket ska kunna minska antalet onödiga kontroller.

Samarbetet innebär att Skatteverket återkopplar kunskap om vilka typer av eventuella fel som hittats i deltagande företagsdeklarationer för att ytterligare stärka kvalitetsarbetet.

 

Källa: Internet