Grattis Facebook 10 år

140205-facebook

Grattis Facebook som fyller tio år! Men hur är det, håller de yngre användarna på att lämna nu när äldre generationer äntligen hittat in?

 

Det som började som en social kanal för bekantskaper är i dag en multikanal för alla olika typer av intressen. Det sägs att ungdomarna är på väg att lämna Facebook till förmån för andra sociala nätverk, men det kanske snarare är så att de ändrar sättet att använda de olika sociala medierna på?

Facebook även för företag
Allt fler företag sköter delar av sin kundservice via Facebook och ännu fler har funnit det vara en både billig och effektiv kanal för att nå nya och befintliga kunder. Men det finns också de som misslyckats, ofta genom att starta en sida utan att fortsätta underhålla den med nya inlägg.

Ungdomarna är kvar
Nej, ungdomarna har inte övergett Facebook. Socialbakers har undersökt saken och snarare funnit att antalet tonåringar är konstant. Bedömningen är tvärt om att tonåringarnas aktiviteter på Facebook ökat under 2013.

Inte ens den största gruppen användare i åldrar mellan 18 och 24 år är användandet minskande trots ökad konkurrens från fler och fler olika sociala medier.

 

 

Källa: Visma

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar