10 tecken på (jul)stress

131208 stress

 

Det verkar finnas två olika sorters människor när det gäller julen - ena halva är superstressade och andra halvan är lugna. Den stressade halvan far runt som en tornado för att fixa den perfekta julen. Den lugna delen ser förundrat på.

Blir julen perfekt om man har egen inlagd sill, skrubbat och fejjat i alla hörn och den snyggaste julskinkan? Vad är egentligen den perfekta julen? Varför skiljer sej så många efter jul...? Varför är fallolyckor bland kvinnor vanligast strax före och under jul? Är det värt en hjärtattack/utmanning för att få den prefekta julen? Här nedan har du tecknen på vilken sort du tillhör!

 

1. Du blir arg väldigt snabbt
Otålighet och ilska är typiska tecken på stress. Du märker det när du plötsligt bara blir arg och skäller ut människor i din omgivning. Det kan vara din familj, dina vänner eller dina kollegor.

2. Du känner att dig överväldigad på ett negativt sätt
De minsta saker känns stora och jobbiga. Dina dagliga rutiner tröttar ut dig innan du ens satt igång med dem.

3. Du känner oro
Om du känner dig orolig och ångestfull större delen av dagarna är det tydliga tecken på stress.

4. Depression
Känner du dig deprimerad och har tappat motivationen. De saker som förut gjorde dig glad känner nästan meningslösa nu – det är tecken på stress.

5. Du är trött
Blir du väldigt trött men har ändå svårt att sova för att du oroar dig över saker? Har du svårt att hålla dig vaken på kvällen när du kommer från jobbet? Det är tecken på stress.

6. Du är mer sjuk än vanligt
Det verkar som att varenda liten förkylning som går drabbar dig och dessutom blir de seglivade och ännu mer tröttande. Det känns som att du är sjuk hela tiden.

7. Du har svårt att koncentrera dig
Du märker att det är svårt att hitta koncentrationen och att minnet blir sämre. Du påbörjar saker men glömmer bort vad du höll på med efter ett tag.

8. Ditt humör skiftar
Du kan vara glad, ledsen, arg inom loppet av minuter utan att det egentligen finns skäl till det.

9. Du börjar strunta i dig själv
Du kanske äter mer, struntar i vad du har på dig för kläder. Du städar mindre, posten ligger oöppnad och du släpper andra saker som du gjorde förut för att behålla stilen.

10. Du har brist på tid
Förut hade du alltid tid att göra saker men nu verkar det som att någon har stulit flera timmar varje dag från dig.

 

Källa: Internet

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar