En av fem har dålig relation till chefen

1310124 anger

 

Var femte anställd upplever att relationen till chefen påverkar jobbet negativt. Men vad är egentligen orsaken till problemet?

20 procent av de anställda i Sverige har en dålig relation till sin chef, det visar en undersökning från jobbsajten Stepstone.

Kan krocka med chefens värderingar

– De flesta har väl haft en konflikt med chefen men här handlar det om relationer som varit dåliga under en längre tid. Och det handlar om personer som svarar att de skulle vilja byta chef, säger Charlotte Ulvros, marknadschef på Stepstone, till tidningen Ingenjörskarriär.

Konflikterna kan handla om att medarbetarens värderingar krockar med företagets eller chefens värderingar. Det kan också handla om att chefen inte ser en eller att man inte kommer vidare i karriären.

Tuffare arbetsmiljöer
– Arbetsmarknaden blir allt tuffare med effektiviserande arbetsplatser. Det leder lätt till slitningar. Som medarbetare får man då fråga sig om det är dags att lämna skutan, eller om man gillar arbetsplatsen tillräckligt för att kunna vänta en tid till och se om det blir bättre, säger Charlotte Ulvros.

Källa: Visma

 

 

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar