Så släpper du dina prestationskrav

130715_prestationskrav
Fake it till you make it – är ett utryck som det ligger mycket sanning i. Har du någonsin känt att du inte riktigt förtjänar din framgång eller att du inte är fullt kvalificerad för att göra det du gör? Du är inte ensam. Många människor har orimligt höga prestationskrav på sig själva. Den känslan håller ofta dig tillbaka istället för att ta dig framåt. Här får du 4 korta tips som hjälper dig att släppa dina prestationskrav och bli framgångsrik.

Rädsla = spänning
När du står inför en svår uppgift som gör att du känner dig osäker och rädd, se i stället uppgiften som en utmaning. Rädsla och spänning samma fysiska reaktion. Se det som en möjlighet där du kommer att lära dig mycket nytt. På så sätt vänder du de negativa tankarna till positiva och använder adrenalinet istället för att låta det ta över dig i form av rädsla.

Sätt rimliga mål
Många människor med höga prestationskrav förväntar sig perfektion i allt de gör och sätter ofta så höga mål som ingen egentligen kan uppnå konstant. För att hitta rimliga mål som faktisk är genomförbara - jämför dina mål med dina vänner, eller låt en mentor beskriva vad han/hon skulle förvänta sig av dig.

Öva på att misslyckas
Det mest framgångsrika och kompetenta människorna gör ständigt misstag. Det är sant – det är så vi lär oss. Så sluta vara rädd för att misslyckas och öva istället på det. Börja med en ny hobby som du inte kan någonting om och varje gång du gör fel skriv ner vad du lärt dig och försök igen. På så sätt övar du på att misslyckande inte behöver vara något negativt.

Att "fejka" är en färdighet
Vi utsätts alla får situationer när vi behöver "fejka" självförtroende och sälja in en idé som kastades ihop i sista minuten. Det är en bedrift att kunna gå in och verka självsäker även om du inte är det, så se till att vara stolt över att du klarade det istället för att tänka att det bara var en tillfällighet. Det kommer att hjälpa dig att känna dig självsäker även när du är utanför din komfortzon.

Källa: Entrepreneur


Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar