Här är blufföretagen du bör akta dig för

130429_bluff
Du har säkert hört talas om människor som fått konstiga fakturor som de blivit lurade betala. Var försiktig! Nu är det extra viktigt att vara vaksam över alla erbjudanden och mail som skickas till dig. Blufföretagen är aktivare än någonsin. Här listar FöretagarFörbundet, i samarbete med Varningsinfo, vilka du bör akta dig för.

Dessa företag ska man vara lite extra vaksam på just nu. En del skickar ut erbjudanden maskerade som fakturor i hopp om att man ska råka betala - eller inte våga låta bli. Andra är mer aggressiva och ringer upp företag och påstår att man har ett avtal som kommer att förlängas om man inte betalar höga avgifter.

Andra vill hjälpa dig att skydda domännamn - till hutlösa priser. Många företagare vittnar om hur de drabbats av krav på tusentals kronor.

INTERNATIONAL PATENT AND TRADEMARK SERVICE/IPTS
orgnr: PL5252534873
Ett erbjudande utformat som en faktura.

PRESSRELEASE/Silence Media Network
orgnr: Saknas
Offert utformad som en faktura

Nouvo Assistans/Theo Marketing Kommanditbola
orgnr: 969762-3404
Avser aktuell varningslista samt bestridning av felaktig faktura (så står det på fakturan)

Sökdelen/IT-Kompaniet i Sverige Kommanditbolag
orgnr: 969758-2964
Hänvisar till ett 24 månaders avtal som inte existerar.

Bizzno AB/Bizzno AB
orgnr: 556904-3549
Påstår att någon försöker kapa den egna domänen och säger att man kan "skydda" sitt namn genom att köpa flera domäner. Otydlig försäljning, fakturorna hamnar på 12.000-19.000 kr.

FöretagsDelen och LokalTele/Bediana Kommanditbolag
orgnr: 969753-5996
Avser annonsering, säljaren ringer och säger att man måste avsluta tjänsten om man inte vill att den ska förlängas. Avslutet medför väldigt stora kostnader.

Källa: FöretagarFörbundet

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar