Sex smarta sätt att göra chefen nöjd

130414_chefennojd
Om du vill bli chefens bästa vän är det inte smörande som gäller, tvärtom är det viktigt att du är en person som står självständig och kommer med bra saker. Här får du tips om hur du får chefen att se att du är näste person att få högre lön eller ett bättre jobb.

1. Ställ inga frågor som du själv kan besvara. Det är bekvämt att alltid gå till chefen när du inte är säker på något men prova att ställa dig frågan "Kommer han/hon att kunna besvara den här frågan bättre än jag?" nästa gång. Du kommer att upptäcka att du oftast kan besvara frågan bättre själv.

2. Kom med lösningar, inte problem. Kom inte till chefen med problem om du inte ägnat i alla fall minst tio minuter att själv komma på en lösning att lägga fram

3. Be inte om ursäkt. Ta ansvar för dina misstag. Lägg istället fram vad du ska göra bättre nästa gång. Det gör din chef lugn.

4. Gör mer än chefen förväntar sig. Säg aldrig att det inte är ditt bord, tvärtom - se till att ta på dig mer jobb än vad som står i din arbetsbeskrivning. Det visar din vilja.

5. Sluta gnäll. Visst, du behöver släppa ut dina frustrationer men om du ständigt går till chefen och gnäller kommer dina besök, ja hela din person, bli negativt laddad för chefen och om det går kommer han/hon att undvika dig.

6. Var proaktiv. Kom inte bara med massor av muntliga förslag till förbättringar - snacka går ju alltid. Ändra något och visa att det gick!

Källa: Intenet




Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar