Skatteverket varnar för falsk e-post

130408_skatteverket
Falsk e-post som påstås komma från Skatteverket sprids just nu. Det rör sig om olika varianter, där mottagaren exempelvis uppmanas att öppna en bifogad fil som påstås innehålla tips på deklarationsavdrag. Skatteverket är inte avsändare och kommer att göra en polisanmälan.

–  Vi ser allvarligt på detta och uppmanar alla som tagit emot e-post av detta slag att varken klicka på länkar, öppna bilagor eller lämna ifrån sig uppgifter om bankkontonummer eller kreditkortsnummer. E-posten är falsk och vi kommer att göra en polisanmälan inom kort, säger Anders Kylesten, säkerhetschef på Skatteverket.

Den falska e-posten förekommer i olika varianter. I en uppmanas mottagaren att klicka på en bifogad fil för att på så sätt få tips på vilka avdrag som kan göras i deklarationen. En annan variant sägs komma från Telia kundservice, samtidigt som Skatteverket står som avsändare.

Skatteverket blev medveten om den falska e-posten på lördagen efter att ett 20-tal medborgare hade hört av sig. Det är oklart hur många personer som har fått ta emot falsk e-post.

Källa: Skatteverket




Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar