Boosta din karriär i fem steg.

130131_boostat

Våren är inte långt borta. Läge för omstart, en nystart?

1. Karriär
Hur trivs du på jobbet? Får du tillräckliga utmaningar? Hur är stressnivån? Är det något särskilt du vill uppnå? Gör en inventering av din nuvarande arbetssituation, sätt upp mål och delmål och sätt igång. I dag. Inte i morgon!

2. Relationer
Relationerna med andra människor är en viktig del av livet. Här finns familj och kärleksförhållanden, vänner och grannar, arbetskollegor och bekanta. Är det några viktiga personer som du försummat och vill ägna mer tid åt? Har du någon energitjuv i bekantskapskretsen - då är det hög tid att avsluta eller kraftigt begränsa den kontakten.

3. Hälsa
Din hälsa handlar om både fysiskt och psykiskt välmående. Att vara vid god hälsa är en förutsättning för att kunna njuta av livet och klara jobbet. Se över hur du mår, inifrån och ut. Vad får dig att må dåligt? Vad får dig att må bra? Fundera över vad du kan göra för att känna dig frisk och stark.

4. Ekonomi
En god privatekonomi är ofta lika med ett gott humör, som i sin tur spiller över på allt du företar dig. Inte minst i karriären. Gör upp en budget för året och se hur mycket du har att röra dig med. Kanske finns det några utgifter du kan dra ner på eller så är det dags för ett lönesamtal.

5. Hemmiljö
Att trivas i hemmet är av största vikt. Det är här du drar dig tillbaka och hämtar energi. Gör en inventering även här: Dags för en storstädning, grovgallring av gammalt skräp? I så fall, tänk på att lägga dig på en rimlig nivå. Särskilt om det handlar om att pimpa/renovera hemmet. I vår tids renoveringshets blir bostaden lätt ett projekt som aldrig färdigställs. Det är oerhört påfrestande om ditt hem är ett stressmoment snarare än en fristad. Kanske behöver du inte lägga om kaklet ännu en gång. Sondera läget och tänk före, inte efter.

Käll:Internet




Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar