header20180109

Hur väl känner du dina kollegor?

121217_kollegor
Du tillbringar mer tid med kollegor än din familj. Men hur väl känner du dem? Vet du vilka saker de helt enkelt inte kan vara utan på kontoret?

I Regus senaste undersökning deltog över 20 000 högre chefer och ägare på företag i fler än 80 länder. Den visar att saker som är oumbärliga  för svenskar inkluderar växter och blomlökar som får växa upp från grunden, gitarrer, samt företagets riktlinjer för de mest engagerade medarbetarna.

Bland de mer traditionella svaren hittar vi familjefoton, viktiga för en av tio tillfrågade (12 %), användbara visitkort (24 %) och konstverk (12 %) som ger inspiration och kanske en stunds flykt från den dagliga rutinen.

Generellt används religiösa symboler och lyckoamuletter på arbetet för att hålla negativ energi på avstånd, medan diplom, certifikat och troféer påminner de anställda om tidigare prestationer samtidigt som de blir sporrade. De evigt unga har dockor och miniatyrbilar på skrivbordet för att hålla barnasinnet vid liv.

”Vi tillbringar så mycket tid med våra kolleger på arbetsplatsen att man skulle kunna tro att vi redan vet de mesta om dem. Men den här undersökningen visar att anställda världen över har olika saker som får dem att känna sig mer hemma, som ger närhet till nära och kära, eller helt enkelt motiverar dem och ökar koncentrationen på jobbet. Den här undersökningen bekräftar att arbetet är en plats där de anställda behöver känna sig tillfreds och där alla kan ge uttryck för sin personlighet – oavsett personlighetsdrag”, säger Marcel de Vries, Sverigechef på Regus.

Källa: Internet

FÖRETAGSNYTT - TIPS

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar