Så blir alla i organisationen vinnare

121114_vinnare
Engagerade medarbetare är lönsamma medarbetare. Arbetsglädjen smittar av sig på kunder och kollegor.

"Alla är bäst på något. När du som chef kan locka fram det unika hos dina medarbetare får du ut mer av dem och de känner sig betydelsefulla - en total win-win", säger Camilla Ljung, Seniorkonsult på Think Solutions AB i ett pressmeddelande.

Här är några viktiga faktorer för att nå dit:

1. Kunskap. Med rätt/relevant kunskap är det lättare att göra ett bra jobb. Det vi kunde i går räcker med all säkerhet inte i dag då världen och affärsförutsättningarna förändras hela tiden. Kunskap är en färskvara och behöver fyllas på kontinuerligt.

2. Medel och verktyg. Utan t.ex. dator, telefon och relevanta system är det näst intill omöjligt att få saker gjorda med effektivitet och kvalitet.  Då spelar det mesta andra väldigt liten roll.

3. Styrkor. Att bli uppmärksammad för sina styrkor och få tillfälle att använda sig av dem i arbetet är en stor motivationsfaktor för energi och prestatation. Dessutom utförs jobbet bättre via styrkor, till nytta för alla.

4. Visst självstyre. Att ha någon form av frihet under ansvar, gällande t.ex. arbetsuppgifter eller arbetstider ger ökad trivsel och arbetsglädje.

Och här är fler tips på hur både företag och anställda blir vinnare, levererade av Proffices vd och koncernchef Lars Kry, årets chef 2012:

1. Att våga kliva åt sidan och låta kollegerna fatta beslut inom det egna verksamhetsområdet. Proffice gick den vägen - tog bort koncernledningen och överlät beslutsprocessen till de olika business unit-cheferna.

2. Skapa möjligheter och se till att alla känner att arbetet är meningsfullt och utvecklande. "Att arbeta i ett företag som skapar möjligheter är mycket roligare än att jobba i ett företag som hyr ut arbetskraft".

3. Sätt upp tydliga mål och klargör vilka förväntningar du har på dina medarbetare. Motivera och inspirera.

4. Fokusera på god hälsa och välmående. "Människor som mår bra presterar bättre så det blir också lönsamt. Förutom en hälsoenkät som vi genomfört för att få en bild på nuäget har vi också haft en gemensam konferens på temat 'Feeling good' där fokus låg på inspiration och förståelse för vad vi som individer kan göra för att påverka prestation och resultat både privat och på jobbet."

Källa: Internet

 

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar