Tydliga regler kan skapa tusentals jobb

121005_jobb

Nästan var tredje företag skulle tvingas avstå ordrar om möjligheten inte fanns att anlita tillfällig personal. Det slår Henrik Bäckström, förbundsdirektör för Bemanningsföretagen, fast på SVT Debatt.

Bäckström kräver tydliga regler i uthyrningslagen som riksdagen ska besluta om.

"Med tydligare regler kan vi skapa tusentals nya jobb", skriver han.

Han menar att uthyrningslagen, som den nu är utformad, står i strid med EU-direktivet där utgångspunkten är likabehandling av såväl bemanningsbranschen som dess anställda.

"På bransch- och arbetsgivarorganisationen Bemanningsföretagen oroar vi oss för att fackföreningar och politiker fortsätter att acceptera inskränkningar mot bemanning."

Henrik Bäckström tycker att det är dags att ta död på myten om att bemanningsföretag hotar traditionella tillvidareanställningar.

I stället är det så, betonar han, att otydligheterna i uthyrningslagen bromsar tillväxten av nya jobb.

"Låt bemanningsföretagen göra det de gör bäst: skapa nya jobb där de behövs. Och låt utredningarna handla om hur hindren de möter kan undanröjas, inte förstärkas", skriver Bäckström i debattinlägget där han också konstaterar att bemanningsbranschen i dag sysselsätter 70 000 personer, fler än inom både pappers- och livsmedelsindustrin.

Källa: Internet




Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar