header-sommar-2022

08_stephan_lillis
Många härliga skratt blev det när Sven Melander var Toastmaster på ålagilles-premiären.
 
GULDTRÄNARE FÖRGYLLDE FRUKOSTMÖTET
Fredagen den 3 augusti, 2007
Restaurang Rätt Vid Havet i Kåseberga
 
En härlig fredagsmorgon när sommaren äntligen verkar komma på allvar. Mötet inleddes med att gästerna kort presenterade sig för varandra – den här morgonen hade flera av medlemmarna bjudit med gäster och det var närmare 50 personer samlade.

Dagens föreläsningar gick helt i sportens tecken med Stephan ”Lillis” Lundh och Basti Rasmusson (Läs mer om Basti Rasmussen). Vi hade också besök av en av våra tidigare gästtalare, Tommy Albelin, nu nytillträdd assisterande tränare i NHL hockeylaget New Jersey Devils. Tommy fick chansen att besvara en hel del frågor från nyfikna under mötet.

Stephan ”Lillis” Lundh inledde föreläsningarna med att berätta om sin tid som ledare i olika sammanhang. Stephan har varit med i 6 SM-finaler och vunnit tre guld, ett med Frölunda och två med Djurgården samt två europaguld med Djurgården. Han har även varit landslagstränare under VM 1999 (brons) samt VM 2000.

Just nu är han aktuell som tränare för J-18 landslaget samt en hel del andra uppdrag för Svenska Ishockeyförbundet, där hans jobb består av två delar:
Ena delen är upplägg av träningar för bl a U-16, J-18 samt TV-puckstränarna ute i landet. Den andra är mera praktisk där han är huvudtränare för J-18 landslaget. Här har man framför allt siktet inställt på J-VM i Ryssland i april 2008.

Stephan berättade om sin stil som ledare och tränare där han fokuserar mycket på hälsa och kost. ”– Har jag rätt energi i knoppen – tar jag rätt beslut”. Stephan jobbar mycket med mental tuffhet och träningspassen är upplagda som en match ser ut – allt för att träna de olika situationerna i en helhet. Stephan gav oss ett antal ord på vägen om ledarskapet som tränare:

FOKUSERA – här och nu
TEAMET – ge dig själv till laget
LAGET – ju bättre laget är desto bättre blir individerna
LAGANDA – Alla skall vara överens om målet och att vi skall nå dit.
ENGAGEMANG – Aldrig göra fansen besvikna
OFFENSIV – Alltid se sig själv som vinnare
KOMPETENS – Våga göra bra saker när det är tufft

Stephan tryckte också mycket på att alla i ett lag skall göra andra bra. Stephan hade ett otroligt härligt sätt att presentera sina tankar om ledarskap och lyckades verkligen peppa oss som lyssnade.

Om Stephan Lillis Lund
Stephan har varit med i 6 SM-finaler och vunnit tre guld, ett med Frölunda och två med Djurgården samt två europaguld med Djurgården.

Han har även varit landlagstränare under VM 1999 (brons) samt VM 2000.
Just nu är han aktuell som tränare för J-18 landslaget samt en hel del andra uppdrag för Svenska Ishockeyförbundet, där hans jobb består av två delar.  
Ena delen är upplägg av träningar för bl a U-16, J-18 samt TV-puckstränarna ute i landet. Den andra är mera praktisk där han är huvudtränare för J-18 landslaget. Här har man framför allt siktet inställt på J-VM i Ryssland i april 2008.

Stephan har fått en del priser och utmärkelser under åren. Bl.a Mikael Ljungbergs Minnesfond, Årets tränare utsedd av domarna samt Årets tränare utsedd av hockey- experterna.

Man kan även träffa på Stephan i TV-rutan då han allt som oftast anlitas som expert, framför allt i TV 4 för att kommentera de allsvenska hockeymatcherna, men även på SVT Sporten då och då.

Nätverket Österlen 2007

Nätverkskalender

teatern ystad 225px

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar