header2021 höst

6 hjälpmedel för att skydda företag och föreningar

140622-skydda

 

Bedrägerier blir allt vanligare och det är alltid viktigt att skydda sig. Det har även blivit allt vanligare att ”kapa” föreningar och företag vilket gör det extra viktigt att skydda sig själv, företaget och medlemmarna i föreningen för bedragare. Men hur gör man då? Jo det finns ett antal verktyg hos Bolagsverket som du kan använda dig av för att göra det svårare för bedragare att komma åt företaget eller föreningen.

Tjänsten mina meddelanden
Genom att gå med i tjänsten Mina meddelanden får du en säker e-brevlåda där meddelanden från myndigheter kommer in digitalt istället för på papper. Det gör att du mycket snabbare kan ta del av olika ändringar som görs och allt du behöver är en e-legitimation. Du får en avisering via e-post och sms om några meddelanden kommer in till e-brevlådan så att du snabbt ska kunna få reda på att någon kontaktat dig. Tjänsten är gratis och finns tillgänglig för dig som är firmatecknare. Här får du även besked när årsredovisningen för ditt aktiebolag kommit in till Bolagsverket och när den godkänts.

Registrera en e-postadress

Genom att registrera en e-postadress hos Bolagsverket får du automatiskt ett e-postmeddelande från dem varje gång en anmälan om ändring i företaget diarieförts. Genom att du omedelbar får en signal om ändringar till den e-postadressen så kan du snabbt kontakta Bolagsverket och meddela att något är fel så att de kan stoppa ärendet. Du anmäler en e-postadressen i e-tjänsterna på verksamt.se eller på blanketten ”Anmälan om adressändring för företag och föreningar, nr 701”. Är du osäker på om du redan anmält en adress så kan du enkelt gå in på e-tjänsterna på verksamt.se eller kontakta Bolagsverket för att kontrollera e-postadressen.

Prenumerera på ändringar i ditt företag
Vill du inte få information via e-post så kan du prenumerera på ändringar i ditt företag. När en ändring registreras i företaget så skickas uppgifterna ut till dig veckovis. Prenumerationen kostar 375 kronor inklusive moms per år och organisationsnummer.

Registret mot penningtvätt
Om verksamheten är verksam inom vissa branscher kommer du behöva skydda den mot försök att utnyttja den för penningtvätt. Skulle du inte anmäla din verksamhet även om du är skyldig till detta kan du tvingas stänga ner verksamheten. Du anmäler då verksamheten till registret mot penningtvätt. Använd blanketten ”Anmälan till registret mot penningtvätt, nr 705” och skicka anmälan till Bolagsverket.

Söka ett ärende eller se om en årsredovisning kommit in
Genom att gå in på tjänsten, Söka ett ärende eller se om en årsredovisning kommit in, och fylla i organisationsnummer så kan du snabbt få besked om företagets eller föreningens samtliga pågående ärenden hos Bolagsverket. Här kan du välja ett specifikt ärende och få detaljerad information om ärendet, vem som skickat in det och om avgiften är betald eller ej.

Meddelande till företrädare
Varje dygn skickar Bolagsverket ut ett meddelande till alla företrädare som har av- eller inregistrerats i något företag. Meddelandet skickas till personens folkbokföringsadress och ger personerna möjlighet att snabbt reagera om något ändrats på falska grunder.

Tycker du inte att alla dessa verktyg är något för dig så kanske det kan vara bra att ta hjälp av någon av dem så att du lätt kan se om något nytt sker i verksamheten.

Källa: Företagande.se 

 

 

 

Planerade frukostmöten

Nästa frukostmöte hålls på Ystads teater våren 2022.

AKTUELLA DATUM 2021

After work 2021
After work
4 november, Ystad

Det hände 2021
» Frukostmöte med Åsa Wikforss
» Frukostmöte med Börje Salming
» Frukostmöte med Oscar Hugoson
» Frukostmöte med Petra Malm

Det hände 2020
» Frukostmöte med Jessica Löfström
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf

Det hände 2019
» Frukost med Katarina Gospic
» Frukost med Therese Alshammar
» Frukost med Henri Reis
» Frukost med Albin Tingsvall
» Frukost med Janne Björge
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2019

Det hände 2018
» Frukost med Kajsa Bergqvist
» Frukost med Ulrika Sandmark
» Frukost med Joakim Haeggman
» Frukost med Malin Tillmar
» Frukost med Olof Stenhammar
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2018

Det hände 2017
» Frukost med Anette Norberg
» Frukost med Anders Nilsson
» Frukost med Therese Sjögran
» Frukost med Fanny Sunesson
» Frukost med Lars Axelsson
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2017

Det hände 2016
» Frukost med Nadja Casadei
» Frukost med ESS Lund
» Frukost med Anders Andersson
» Frukost med Eva-Lena Frick
» Frukost med Anna Bråkenhielm
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2016

Det hände 2015
» Frukost med Emy Blixt
» Frukost med Anders Gärderud
» Frukost med Erik Hamrén
» Frukost med Helen Alfredsson
» Frukost med Daniel Berlin
» Nätverket Open Golf
» Jubileumsmiddagen 2015

Det hände 2014
» Frukost med Bert Karlsson
» Frukost med Ulrich Ammundsen
» Frukost med Helene Persson
» Frukost med Jan Sidemo
» Frukost med Johan Wester
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2014

 

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar