header20190423

NÄTVERKSAKTUELLT

Alshammar till Simrishamn
30 juli - 2019

Inför frukostmötet: Therese Alshammar

Simdrottningen Alshammar föreläser hos Nätverket Österlen på frukostmötet i Simrishamn den 30 augusti. Världsberömd vinnarskalle gästar vineriet 25 EM-guld, 10 VM-guld, 2 OS-silver och sammanlagt hela 71 (!) mästerskapsmedaljer. Nästa gästpratare har en…
26 juni - 2019

Företag i Nätverket: Svensk Bilprovning

Jonas Nilsson är stationschef hos Svensk Bilprovning i Simrishamn och Kristianstad-Wä. En positiv relation med kunderna är viktig för honom och möjligheten till drop-in-besiktningar är ett bra exempel på ambitionen att hålla en hög servicenivå. Drop-in och…
11 juni - 2019

Företag i Nätverket: Svaneholm Open

Mats Wilander och John McEnroe. Den 26 juni är de redo att utmana varandra och andra stjärnor som Henri Leconte och Goran Ivanisevic i den första historiska upplagan av Svaneholm Open. Tennisstjärnorna på slottet Snart belägras Svaneholms Slott av…
Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
110410_fluggerfarg_A
Två färgstarka Ystads-profiler är först ut i vår nya artikelserie om medlemsföretagen i Nätverket Österlen. Läs historien om hur far & son Nilsson fick den lilla färghandeln att växa till ett mångmiljonomsättande företag.
Det började i liten skala hemma i garaget på Vitlöksgatan i Ystad.
Ett och ett halvt decennium senare har Nils-Eric Nilsson och hans son Christian byggt upp ett företag med en omsättning på 23 miljoner kronor!
– Det hade vi aldrig kunnat drömma om, säger Nisse till Nätverket Österlen.
Det är fredag förmiddag och i butiken vid Kristianstads-rondellen råder full aktivitet. En kund vill ha hjälp med badrumsinredning, en annan vill köpa färg och en tredje väntar på att få expertishjälp på området kakel. Samtidigt hastar Christian Nilsson i sig en frukostfralla och en kopp kaffe innan han kastar sig ut i den 700 kvadratmeter stora lokalen för ett nytt arbetspass.
Sådana har det blivit många och långa sedan han och fadern slog sina kloka huvuden och flinka händer ihop och startade eget.
01
Arbetspass och arbetspass förresten, enligt Christian är jobbet mer än bara ett jobb.
– Det är ett sätt att leva för oss. Annars skulle vi nog ha lagt av för länge sen. Det är så mycket slit och vi har lagt ner så många timmar på det här …
Han blickar ut över anläggningen och det är inte utan att man kan skönja en viss stolthet i såväl röst som blick.
Vilket är högst befogat.
Ty den lilla färghandeln har växt rejält, omsätter nu 23 miljoner kronor och har sju anställda, Nils-Eric och Christian inkluderade.
Strategiskt läge
Samtidigt är Flügger Färg CN Färgcenter numera mycket mer än en färghandel. Här finns – förutom färg – kakel, klinkers, golvmaterial, tapeter och allt för badrummet. Med mera …
– Flytten hit (butiken ligger sedan september 2009 vägg i vägg med Mekonomens lokaler på Jakobergsbergsgatan 57) har betytt mycket för företaget. Nu har vi ändamålsenliga lokaler och en strategiskt förmånlig plats, säger pappa Nils-Eric medan han skriver på några papper och lämnar över till Christian.
Läget intill Kristianstads-rondellen är optimalt, i synnerhet sedan man eliminerat de hinder i form av häckar och träd som skymde sikten för förbipasserande bilar. Nisse och Chrisse – som de kallas i den där reklamen som med jämna mellanrum vevas ut i lokalradion – lämnar inget åt slumpen.
02
Brinner för sin verksamhet
Men att jobba ihop har inte alltid varit så lätt, medger de båda.
– Det är klart att det är speciellt. Man får anstränga sig för att inte lägga sig i varandras jobb men det går lättare nu när vi har varsitt kontor, säger Nisse.
– Ja, och så var det lite annorlunda när jag bodde hemma. Då blev det nog lite väl mycket jobbsnack vid middagsbordet, inflikar Christian.
Det råder ingen tvekan om att far & son-duon brinner för sin verksamhet. Ingen av dem har, så vitt de kan minnas, tagit ut fem veckors semester vid något tillfälle. Nisse fyller dock 70 år i höst – och har så smått börjat fundera på att lämna över ruljansen till sonen.
– Men det blir svårt att bara sluta tvärt, jag får nog ha en övergångsperiod annars kommer jag att klättra efter väggarna, säger Nils-Eric Nilsson.
Sedan är det upp till Christian att fortsatta utvecklingen av företaget. Hur det ska gå till har han än så länge mer vaga visioner än konkreta tankar kring.
– Alla vill väl innerst inne bli så stora som möjligt. Men vi får se vad som händer, hur marknaden ser ut den dagen pappa slutar. Det viktigaste är att erbjuda kunderna helhet och kvalitet, säger Christian och får nickande medhåll av pappa.
Som för övrigt är den av de två som har varit flitigast när det gäller att närvara på Nätverket Österlens frukostmöten.
Och han har bara lovord att strö över nätverkets verksamhet.
– Ni jobbar otroligt bra! Jag var lite skeptisk till en början men tycker att det är ett enormt bra nätverk som vi borde vara ännu mer delaktiga i. Det är trevliga sammankomster med bra föreläsare och jag ser verkligen fram emot att lyssna på Bo Lundgren, säger Nisse som också tycker det är spännande med rapporterna från de lokala idrottstalanger som Nätverket Österlen stöttar och utbildar.
När det gäller det sistnämnda har Christian en egen synpunkt:
– Det är ett problem i dagens samhälle att många ungdomar inte har någonstans att ta vägen på fritiden. Där fyller idrotten en viktig funktion och all support till den är bra, säger han.
Innan det är dags för undertecknad att låta den färgstarka Nilsson-duon jobba i fred, kompletteras intervjun med fotografering. Nisse & Chrisse poserar glatt framför kameran och återgår sedan till att ta ännu en arbetsdag ända in i kaklet …

Text och bild: Konstantin Foussianis

Smultronstället: När Nisse och Chrisse någon gång har en ledig dag styr de gärna kosan mot Österlen. Christian gillar att ha picknick på backarna vid Kåseberga och Nisse tar gärna en sväng till Kivik för att handla äpplen och äta pizza på Fridens Gårdskrog i Södra Mellby. 

Nästa del i artikelserien om Nätverket Österlens medlemmar publiceras i maj. Kanske är det ditt företags tur då …
fluggertrippel

Det började i liten skala hemma i garaget på Vitlöksgatan i Ystad.

Ett och ett halvt decennium senare har Nils-Eric Nilsson och hans son Christian byggt upp ett företag med en omsättning på 23 miljoner kronor!

– Det hade vi aldrig kunnat drömma om, säger Nisse till Nätverket Österlen.

alshammar 225px
Simdrottningen Alshammar gästar fjärde frukostmötet!
Medlemmarna är inbjudna till frukostmöte på Nordic Sea Winery i Simrishamn den 30:e augusti kl 07:30.
Läs mer »

 

AKTUELLA DATUM 2019

- Frukostmöten -
22 mars, Ystad
18 april, Ystad
24 maj, Tomelilla

30 augusti, Simrishamn
27 september, Ystad

 - Övrigt -
28 februari Nätverket Open Bowling Ystad
24 maj Nätverket Open Golf Tomelilla

24 okt Gåsamiddag

Vad hände 2019
» Frukost med Henri Reis
» Frukost med Albin Tingsvall
» Frukost med Janne Björge
» Nätverket Open Bowling Ystad
» Nätverket Open 2019 - Golftävling

Vad hände 2018
» Frukost med Kajsa Bergqvist
» Frukost med Ulrika Sandmark
» Frukost med Joakim Haeggman
» Frukost med Malin Tillmar
» Frukost med Olof Stenhammar
» Nätverket Open 2018 - Golftävling
» Gåsamingel 2018

Vad hände 2017
» Frukost med Anette Norberg
» Frukost med ESS Group
» Frukost med Therese Sjögran
» Frukost med Fanny Sunesson
» Frukost med Lars Axelsson
» Nätverket Open 2017 - Golftävling
» Gåsamiddag 2017

Vad hände 2016
» Frukost med Nadja Casadei
» Frukost med ESS
» Frukost med Anders Andersson
» Frukost med Eva-Lena Frick
» Frukost med Anna Bråkenhielm
» Nätverket Open 2016 - Golftävling
» Gåsamiddag 2016

Vad hände 2015
» Frukost med Emy Blixt
» Frukost med Anders Gärderud
» Frukost med Erik Hamrén
» Frukost med Helen Alfredsson
» Frukost med Daniel Berlin
» Nätverket Open 2015 - Golftävling
» Jubileumsmiddagen 2015

Vad hände 2014
» Frukost med Bert Karlsson
» Frukost med Ulrich Ammundsen
» Frukost med Helene Persson
» Frukost med Jan Sidemo
» Frukost med Johan Wester
» Nätverket Open 2014 - Golftävling
» Gåsamiddag 2014

 

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Antal besökare just nu

Vi har 111 besökare och inga medlemmar online

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar