BOKTIPSET: Låt hjärtat slå ditt säljrekord

150501-boktips

VILL DU SÄLJA MER och samtidigt bli mer omtyckt? Då ska du lyssna på Björn Strid. Nitton år gammal började han på Hemglass, och redan första helgturen slog han säljrekord. Inom två år var han bäst i Sverige och påverkade hela företaget med sina idéer.

Nästa steg blev postbranschen där han nådde Europatoppen inom bolag som TNT, Swiss Post och DHL för att vid 35 sadla om till föreläsare och säljcoach med tusentals följare på Facebook. Hans knep? Empati. Konsten att bry sig om andra på ett sätt som ökar försäljningen.

Hans karriär är ovanlig i Sverige, just för att han nådde toppnivå med både enkla konsumentprodukter och komplexa tjänster inom B2B. Dessutom gick han vidare till att coacha säljare och säljchefer. Från dessa tre världar delar han nu med sig av sina bästa idéer, tips och erfarenheter.

Därmed har alla som jobbar med försäljning något att lära av Björn Strid. Speciellt idag, när konkurrensen är hårdare än någonsin, och allt fler tycker att försäljare bara är jobbiga. Björn Strid är säljcoach och ICC-certifierad coach samt utbildar inom försäljning, beteende och kommunikation. Han var först ut att coacha gratis på nätet, och idag har över 60 000 säljare, säljchefer, VD:ar och företagare besökt www.facebook.com/stridco.

Boken Låt hjärtat slå ditt säljrekord är hans debut som författare. Niclas Lindgren är copywriter och storyteller på företaget Lägerelden. 2010 skrev han boken Storytelling befolkar varumärket tillsammans med Matts Heijbel. Den nominerades till Årets Marknadsföringsbok och fick det årets hedersomnämnande. Niclas första karriär var som försäkringssäljare och han har gjort över 1 500 kundbesök.

» Köp den här

Källa: Ekelids

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar