Att finna sin passion

150115-passion

Är du osäker på vad det är som är din passion och vad du vill arbeta med kanske följande tips kan hjälpa dig på vägen:
Prova dig fram. Du provar olika typer av kläder och storlekar för att hitta det som passar dig. På samma sätt kan du prova olika hobbies, färdigheter och yrken för att känna av vad det är du trivs med och tycket är intressant. Dyker möjligheter upp att prova något nytt så ta chansen för att se om det är något du tycker är kul och finner intressant.

Försök också att se historiskt på dig själv och de problem du har haft och löst på ett bra sätt. Kanske finns det något där du är duktig på som du inte vet om för att det kommer så naturligt för dig.

Var inte orolig för att du ska följa en speciell karriärväg utan följ dina intressen och se vart de leder dig.

Var försiktig med att lyssna på andra för mycket kring deras önskemål och synpunkter på dig. Lyssna på dig själv och bestäm själv över vad det är du vill göra eller testa på, då trivs du också bäst med dig själv.

Vad händer om du mixar dina färdigheter? Kanske hittar du en kombination som du tycker är kul och som dessutom är unik.

Rådfråga äldre bekanta om vad som har gjort dem lyckliga och passionerade i deras liv.

Utforska olika områden och läs om de ämnen du finner intressanta, kanske hittar du nya områden du inte visste du var intresserad av. Låt ditt intresse växa och se att det kvarstår en period innan du lägger ner pengar i utbildning och diplom.

Umgås med människor som supporterar dig i dina val, som du respekterar och som du lyssnar på för råd.

Du behöver inte vara bäst inom ditt område för att lyckas, även om du kan bli det. Din passion för ditt intresse är det viktigaste och det kommer leda till att du blir duktig inom ditt område. Din passion kommer också leda till att du kontinuerligt lär dig nya saker och blir mer kunnig. När du väl hittar din passion känns det inte påtvingat utan du utökar din kunskap löpande för att du är genuint intresserad.

Källa: Internet

 

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar