Mobil betaltjänst når fler och ger mer

140929-wy

Den mobila plånboken Wywallet utökas nu med Multipay. Det ger möjlighet till fler mobila betalmetoder i en och samma tjänst. Därmed kan kunderna betala på det sätt som passar dem bäst.

Wywallet är mobiloperatörernas betalalternativ där Telia, Tre, Tele2 och Telenor gått samman och gjort en operatörsoberoende betaltjänst. Enligt Wywallet har man redan 1,4 miljoner anslutna kunder där 600.000 redan betalat med Wywallets app och 800.000 handlat via sms.

– Aldrig tidigare har möjligheterna till konvertering i mobilen för handlarna varit tillnärmelsevis så stora, ingen aktiv registrering krävs. Ett klick och en pin-kod och sedan är köpet klart, säger Jakob Söderbaum, vd på Wywallet.

Multipay utökar möjligheterna
Med Wywallet Multipay förenklas integrationen för handlarna då tjänsten även fungerar på datorer och läsplattor förutom mobiltelefoner. Multipay identifierar även vilken mobil betalmetod som fungerar bäst för respektive konsument.

– Med Wywallet Multipay har vi en fall-back-funktion där konsumenten kan betala via sms i de fall de inte skulle vara registrerade eller ha täckning i Wywallet-appen. På så sätt erbjuds ett mervärde till både handlare och konsumenter där köpprocessen störs minimalt, förklarar Jakob Söderbaum.

Nu lanseras Wywallet Multipay »

Så säljer du med Wywallet »

Så handlar du med Wywallet »

Källa: Visma

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar