Älskade böcker - lästips för lata dagar

140709-lastips

Vissa böcker handlar om livet som företagare. En del ger konkreta råd, andra beskriver arbetslivet på ett lite annorlunda sätt. Visma Spcs egen bokslukare tipsar dig om härlig sommarläsning.
Kerstin Rydén älskar böcker. Att läsa böcker är ett stort intresse och därför bad Vismas redaktion henne att om bra boktips med vinkel företagande för lata sommardagar. Idag ligger fokus på skönlitteratur.
 
Fem boktips

Drömbokhandeln – Laurence Cossé
Vagabonden Ivan och den italienska arvtagerskan Francesca har en dröm om en bokhandel som inte följer bestsellerlistorna utan enbart säljer kvalitetsböcker. För att göra urvalet sätter de samman en hemlig grupp av likasinnade litteraturkännare. Bokhandeln blir en succé men plötsligt börjar medlemmarna i den hemliga gruppen utsättas för attentat. Boken är en spännande blandning av boktips, entreprenörsanda och thriller.

Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien – Mohsin Hamid
Boken är en handbok i hur du blir riktigt rik i en ekonomi som exploderar som den gör i Asien. En fattig pojke får råd av berättaren och han bygger ett affärsimperium. Men det kräver uppoffringar och ett av råden är ”bli inte kär”.

Meningen med jobbet – Stephan Mendel-Enk
Denna bok består av noveller och Stephan Mendel-Enk tar upp några av de funderingar om arbetslivet som många av oss brottas med. Många igenkännande leenden blir det under läsningen och den första novellen som består av en mejlkonversation är otroligt rolig.

Vickis vintagebutik – Isabell Wolff
En varm feel-good bok om en kvinna som startar en vintagebutik och genom den får kontakt med en äldre dam som vill sälja sina gamla fina kläder. Alla utom ett speciellt plagg. Historien om kappan visar att de båda kvinnorna har mycket gemensamt.

Potensgivarna – Karin Brunk Holmberg
I Potensgivarana får vi möta två systrar som båda passerat 70-strecket. Av en ren händelse som innefattar bland annat en kärlekskrank katt  kommer de på en lysande affärsidé och startar egen firma. En hejdlöst rolig bok om två mycket företagsamma damer.

Källa: Visma

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar