7 dummaste misstagen smarta människor begår

140527-smarta

Intelligenta människor gör inte alltid de smartaste valen. Här är de sju dummaste.

Att vara smart kan faktiskt hålla en tillbaka i många lägen. Det visar sajten Quoras undersökning där man har ställt frågan: vilka är de mest korkade misstag som intelligenta personer begår? Sajten har gått igenom svaren och listar den sju mest talande exemplen.

7 dummaste misstagen smarta människor begår:

1. De tänker för mycket – och gör för lite. I längden kan det utvecklas till en slags maskerad förhalning vilket gör att de aldrig kan göra färdigt projekt.

2. De följer strömmen. Eftersom många smarta människor är vana vid att vara andra till lags – i exempelvis skolsammanhang – har de en tendens att följa strömmen när det gäller yrkesval i stället för att följa sin passion.

3. De slutar försöka. Många smarta människor har haft det så lätt med uppgifter tidigare i sina liv att de tillslut blir lata. Då finns risken att andra, som arbetar hårt, springer förbi.

4. De underskattar social kompetens. Trots hög intelligens har smarta personer ibland svårt att förstå vikten av social kompetens i arbetslivet.

5. De vill alltid ha rätt. Att stå som segrare i en argumentation är så tillfredsställande att de ibland gör bort sig rejält när de tror att de har rätt. Dessutom: ingen gillar en besserwisser.

6. De likställer utbildning med intelligens. En examen är en stor prestation – men inte allt. I många situationer föredras andra som i stället har arbetslivserfarenhet.

7. De är för självständiga. Att inte ha stöd från andra personer när saker och ting är tuffa, både privat och proffesionellt, kan snabbt förvandlas till en ond nedåtgående spiral.

Källa: Internet

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar