Allt färre företag går i konkurs

140506-konkurser

 

 

Sverige är på fötter igen. Enligt UC minskar nu företagskonkurserna med hela 11 procent jämfört med april 2013. Under årets första fyra månader har konkurserna minskat med 10 procent.
Störst minskningar finns inom transportsektorn, detaljhandeln, information/kommunikation och byggindustrin. Nedgången är jämnt fördelad över länen, med några undantag.

Detaljhandeln i Stockholm utmärker sig
I Stockholms län utmärker sig framför allt detaljhandeln, där konkurserna har minskat med 45 procent under årets första fyra månader.
– Inte minst gäller det dagligvaruhandeln, som ofta gynnas i osäkra tider medan inköp av kapitalvaror och andra sällanköpsprodukter får stå tillbaka. Men i takt med att konjunkturen stabiliseras får det sannolikt positiva konsekvenser även för handeln med kapitalvaror, säger Roland Sigbladh som är marknadschef på affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

Sverige på fötter
– Efter en lång period av vikande efterfrågan ser det nu ljusare ut för exportföretagen där många nu förväntar sig en stigande orderingång. I det stora hela har de allra flesta svenska företag en god betalnings- och överlevnadsförmåga samt en hög kreditvärdighet.

UC:s konkursstatistik »

Källa: Visma

 

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar