Svenskar bara fikar och har möten

140303-kaffe

När får ni egentligen saker gjorda, undrar kommunikationsexperten Colin Moon som just nu är en av Skandinaviens mest efterfrågade föreläsare.

I en intervju i Dagens Industri ger Colin Moon ett flertal exempel på hur den svenska arbetskulturen skiljer sig:

- En svensk använder en stor del av sin arbetsvecka till att springa från möte till möte, så när får ni egentligen saker gjorda?

- Ni tillbringar 25 procent av arbetstiden i mötesrum och lägger nästan lika mycket tid på att fika. Det jag inte får ihop är när ni egentligen får något gjort.

- Än mer svårbergripligt blir det av att barnen ska hämtas tidigt på dagis eller hunden lämnas på hunddagis mitt i allt. Det är ett mysterium, även för mig som bor här, hur ni får ihop det.
Som kommunikationsexpert och föreläsare inom ämnen som kulturkrockar och global affärskommunikation bjuder Colin Moon även på svar och förklaringar.

Bra svar och förklaringar
– Skall man jobba i mångkulturella team är första steget att få en ökad självinsikt och medvetenhet om den egna kulturella bakgrunden, säger Colin Moon på talarforum.se.

– Alla möten och fikapauser tycks fylla en funktion även om den inte alltid är uppenbar. Den som själv står där och tar en kaffe får även höra att det inte bara är fikasnack utan kanske den bästa teambuildingaktiviteten som finns, förklarar Colin Moon.

DI: Jobbproffset: "Svenskar fikar bort halva arbetstiden" »

Talarforum om Colin Moon »

Källa: Visma

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar